Citytrip en zonvakantie
Travel

Een citytrip èn een zonvakantie: een goeie combi?

Dit jaar wilden we met onze zomervakantie genieten van de drukte van een stad en daarna lekker ontspannen in de zon. Formentera vonden we allebei wel weer een goed idee: heerlijk eten, top strandjes en natuurlijk weer ons heerlijke huisje. Omdat Formentera vrij klein is, is twee weken best lang voor dit eiland en dus kwamen we op het idee om een citytrip toe te voegen aan onze vakantie. Maar… waarheen dan?

Mijn citytrip lijstje is erg lang! De verbinding naar Ibiza moest in dit geval wel goed zijn en we wilden niet te lang vliegen natuurlijk. Ook vonden we een stadstrand wel lekker, zeker na het shoppen. En het eten? Dat is voor ons eigenlijk het belangrijkste! Als het eten goed is dan is mijn vakantie af. 

Citytrip en zonvakantie

Citytrip naar Valencia

We besloten naar Valencia te gaan. Hotel geboekt, One Shot Palacio Reina Victoria – wat een geweldig hotel, echt een aanrader. Midden in het centrum, top bedden en ultra hip! We hebben in totaal twee en een halve dag in Valencia doorgebracht. Heerlijk gegeten bij onder andere Jamon Jamon en Casa Montana (oudste tapas restaurant). Ook hebben we een middagje strand gedaan en lekker geluncht bij La mas Bonita Patacona.

Valencia is een van de grootste steden van Spanje dus verkijk je daar niet op met afstanden. We hadden veel tips gehad over fietsen huren, maar om heel eerlijk te zijn vond ik dit zelf niet heel handig omdat je niet overal fietspaden hebt en in mijn beleving niet veilig heel Valencia kunt door fietsen. Misschien ben ik wel verwend hoor, met onze fietspaden in Nederland.

Citytrip en zonvakantie

Relaxen in Formentera

Vanuit Valencia hebben we het vliegtuig gepakt naar Ibiza, je kunt dit ook per boot doen alleen doe je daar zo’n 6 a 7 uur over, beetje zonde van de dag vonden wij. Alles soepel gegaan en Olivia (eigenaresse) stond ons weer op te wachten in de haven van Formentera om de koffers mee te nemen in de auto naar ons huisje toe. “Ons” huisje had een kleine makeover gehad, een extra badkamer en extra slaapkamer (alsof we dat nodig hebben met z’n tweeën), maar het zag heerlijk nieuw uit.

Tip! Let heel goed op als je een retour ticket voor de boot IBZ-FRM koopt dat ze de juiste datum erop zetten. De meeste mensen gaan maar max. 2 dagen naar Formentera dus de leuke vrouw aan de balie had mij verkeerd begrepen met mijn 9 dagen Formentera en er dus de verkeerde datum op gezet. Dit betekende dat we een nieuw ticket moesten kopen op de terugweg, 55 euro in de prullenbak. Zonde! 😣

We hebben alsnog een heerlijke vakantie gehad, met ontzettend veel zon, eten en wijn! Nog een aantal restauranttips: 

  • Can Carlos: Een wat luxer restaurant, leuke buiten tuin en goed eten; 
  • Can Carlitos: zelfde eigenaar als Can Carlos, mooi bij zonsondergang, heerlijke tapas, leuk personeel;
  • Pelayo Chiringuito: aan het strand, een familie bedrijf, heerlijke sangria en het eten was wederom weer geweldig. Ook het strand hier is heel fijn om heen te gaan, lekker rustig;
  • Kiosko: Een kleine kiosk waar je heerlijke cocktails kunt drinken en voor of na het eten lekker kan chillen;
  • Blat Picat: heerlijk vega ontbijt tentje in Sant Ferran!

Ook heb ik weer een aantal heerlijke nieuwe producten meegenomen van Parfumerie Centrale. Meer info hierover kunnen jullie vinden op Instagram

Ik kom als laatste nog even terug op de vraag of een combinatie citytrip en zonvakantie een goed idee is.. Ik kan het zeker aanraden maar ik merk wel dat ik zelf langer nodig heb om te ontspannen dan de 9 dagen Formentera en een citytrip is voor mij niet echt ontspanning. Volgende keer misschien iets langer vakantie nemen dan maar? 🙂 

Ik hoop dat jullie weer wat hebben aan mijn tips! 

Liefs,

Lauren 

Logo Beauty by Lauren

Mijn naam is Lauren Purvis, eigenaresse van Beauty By Lauren in Den Haag. Al vijf jaar run ik met veel plezier en passie mijn beautysalon! “Lief zijn voor je huid” dit geef ik al mijn klanten mee, je moet er tenslotte heel je leven mee doen…. Goed zorgen voor je huid vinden veel mensen lastig, ik krijg regelmatig vragen als; wat is nou het beste voor mijn huid? welke crème moet ik gebruiken? hoe reinig ik mijn huid ?…Daarom kunnen jullie nu de juiste tips en tricks om the perfect skin te krijgen vinden op mijn blog!

Banner