Travel

Shirley maakt haar dromen waar

Als we het hebben over dromen waarmaken, dan kan Shirley daar heel goed over meepraten. Afgelopen half jaar is ze op reis geweest. Zoals zoveel mensen wilde ze altijd al een reis maken, maar bedacht ze heel veel excuses om niet te gaan. Het is zo’n grote stap om alleen op reis te gaan. Je verlaat je vertrouwde omgeving en je kunt op niemand terugvallen. Achteraf gezien zit dit alleen maar in je hoofd, want je komt zóveel mensen tegen en je bent bijna nooit alleen.

Na twee jaar ging haar relatie over. Nu was ze alleen, dus geen excuses meer en de perfecte kans om die reis te gaan maken. Ze heeft haar baan opgezegd en is in het diepe gesprongen. Best eng, maar zo tof en wat heeft het haar veel opgeleverd! Ze zeggen toch altijd: ‘uit je comfort zone gaan, want daar gebeurt het’? Nou dat heeft ze geweten.

Het plan

Ik wilde eigenlijk een maandje naar Nieuw-Zeeland gaan, maar tijdens het zoeken naar een ticket kwam ik allemaal wereldtickets tegen en die tickets waren even duur als een ticket naar Nieuw-Zeeland. Dus ik dacht: “laat ik gewoon een wereldticket boeken en de wereld ontdekken!”

Dromen waarmaken

Nieuw Zeeland

Tips verzamelen

Ik ben me gaan inlezen, ik ben gaan sparen en alle landen op een rij gaan zetten waar ik heen wilde. Ik verdiepte me in backpacken en wat je nou eigenlijk nodig hebt tijdens zo’n reis. Er staat heel veel informatie op internet en op Facebook heb je zelfs backpack groepen waar je veel informatie vandaan kunt halen. Ook heb ik een Lonely Planet boek besteld, maar daar heb ik niet veel mee gedaan. Ik heb meer gebruik gemaakt van de tips van de mensen die ik tijdens mijn reis tegenkwam en Google was mijn grootste vriend.

Dromen waarmaken

Taiwan

De route

Via Kilroy heb ik mijn reis geboekt. Ik heb hier een globale route opgesteld; van Amsterdam naar Bangkok, daar heb ik in 4 maanden een klein rondje door Zuid/oost Azië gemaakt. De landen waar ik geweest ben zijn: Thailand, Maleisië, Laos, Cambodja en Vietnam. Van deze landen vond ik Vietnam het mooist, omdat de natuur daar prachtig is. Vooral het noorden van Vietnam is heel gaaf met prachtige rijstvelden.

Dromen waarmaken

Vietnam

Slapen onder de sterrenhemel

Na Azië ben ik doorgevlogen naar Australië. Hier ben ik 1 maand langs de oost kust van Australië gaan reizen. Dit heb ik met een Greyhound bus gedaan. Op een kantoortje heb ik een route uitgestippeld van Sydney naar Cairns. Tussen deze twee plaatsen mag je zo vaak uitstappen als je wilt. Ook ben ik op Fraser Island geweest, dit vond ik het leukste van Australië. Het eiland is een regenwoud gebouwd op zand en dat is uniek. Je slaapt buiten in de natuur onder de sterrenhemel.

De stranden zijn prachtig, ook zijn er beekjes met bronwater, dit water kun je drinken. Op het eiland heb je een meer, Lake Mckenzie, met het fijne zand kun je je wassen en tanden poetsen. Toen ben ik van Fraser Island doorgereisd naar Whitsundays. Whitsundays is een eiland met een prachtig strand: Whitehaven Beach met het mooiste zand van de wereld. Het zand heet silica.

Dromen waarmaken

Australië

Zelf een jacuzzi maken

Na Australië ben ik naar Nieuw Zeeland gevlogen en hier ben ik 2 maanden gebleven. Hier heb ik de eerste maand een auto gehuurd. Het was een spaceshuttle met een bed achterin. Ik ben gaan toeren door het Noordereiland. Mijn hoogtepunt hier was in Coromandel. Hier heb je Hot Water Beach. Als het eb is kun je er een kuil graven en omdat er een warmtebron onder het zand loopt kun je je eigen jacuzzi creëren. Ook heb je Cathedral Cove, dit is een prachtig stuk natuur. Om hier te komen moet je een lange wandeling maken en uiteindelijk kom je op een mooi stukje strand uit omringd door rotsen.

Dromen waarmaken

Nieuw Zeeland

Daarna heb ik met de auto de boot gepakt naar het Zuidereiland. De tocht duurde 3 uur, maar dat was niet erg, want het was een prachtige tocht met uitzicht op een heel mooi landschap. Ik ben hier verder gaan toeren, door mooie wijnstreken en heb veel wandelingen gemaakt tussen de schapen, geiten en koeien. Stewart Island heeft de meeste indruk gemaakt. Dit is een heel klein schattig eilandje, waar pinguïns en Kiwi’s leven. Wat ik ook heel indrukwekkend vond was slapen aan de voet van de Mount Cook. Er lag heel veel sneeuw en het was heel koud, maar ondanks dat was het een super ervaring.

Dromen waarmaken

Nieuw Zeeland

Na Nieuw Zeeland ben ik doorgevlogen naar Taiwan. Dit was echt een hele andere belevenis, het is een Aziatisch land, maar veel beter ontwikkeld dan de andere landen. De straten waren schoon, er waren bushokjes en alle bussen reden op de juiste tijden. De mensen waren zo aardig! Van alle landen vind ik de mensen in Taiwan het meest behulpzaam en vriendelijk. In Taiwan ben ik gaan reizen met de trein. Dit was super goed te doen. Hier ben ik naar een National Park geweest, met hele mooie natuur en hele hoge lange hangbruggen. Taiwan was mijn laatste land, vanaf hier vloog ik naar Bangkok en daarna naar huis.

Dromen waarmaken

Nieuw Zeeland

Wat is je het meest opgevallen aan de mensen in de andere landen?

Dat mensen elkaar groeten en glimlachen. Ik vind het raar dat in Nederland iedereen elkaar voorbij loopt zonder te groeten of zonder een glimlach. Je glimlach is je rijkste bezit, dus waarom zou je die niet delen met elkaar. 

Zou je andere aanraden om zo’n reis te maken?

Ja zeker wel! Het maakt niet uit hoe oud je bent, gewoon doen. Dromen waarmaken is het mooiste dat er is. De wereld is groter dan Nederland. Er zijn zoveel mooie plekken en je leert zoveel lieve en aardige mensen kennen. Het is heel goed voor je. Je leert jezelf beter kennen, wordt onafhankelijk. Het is super goed voor je ontwikkeling.

Dromen waarmaken

Australië

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner