Nieuw Zeeland
Travel

No worries, mate!

Ik hoor jullie al denken: dit reisstukje zal wel over Australië gaan… Mis! Vandaag vertel ik over Nieuw Zeeland, dat ‘iets’ kleinere land dat er naast ligt. Maar kleiner wil niet zeggen minder mooi… naar mijn mening is Nieuw Zeeland zelfs nog mooier dan Australië.

Nieuw Zeeland

2012

In dit jaar is mijn echte ‘reisverslaving’ begonnen. Het land waar ik startte met reizen was Nieuw Zeeland. Na veel meegemaakt te hebben wilde ik even op mezelf zijn.. en dat kan wel in een autootje, rond crossend door het prachtige landschap. Elke berg die ik opreed, dacht ik: “Wauw, wat mooi!” En ik stapte uit om een fotootje te maken…. De volgende berg was het uitzicht echter nòg mooier… en ik dacht op een gegeven moment als ik ergens voor het donker aan wil komen dan moet ik nu toch ècht stoppen met die foto’s 🙂

Zuidereiland

Als je denkt dat de Australiërs relaxed zijn, de mensen in Nieuw Zeeland zijn nog veel relaxter. Vooral de mensen op het Zuidereiland.. Eén van mijn eerste dagen, cruisend op de linkerhelft van de weg met het stuur aan de rechterkant, was ik onderweg naar een schiereiland, Otago Peninsula, om pinguïns te bekijken. Hiervoor moest ik door de bergen waar je 80 km per uur mocht. De weg was breed genoeg voor één auto, maar het was geen eenrichtingsverkeer!! En ik reed uiteraard aan de kant van de afgrond. Oeps…! Volgens mij hebben de oh, zo relaxte Nieuw Zeelanders me vervloekt aangezien ik met het zweet onder m’n oksels de auto naar boven bewoog als een schildpad. Ik ben niet zo snel bang, maar vond dit toch wel een klein beetje eng!

Nieuw Zeeland

No worries, mate!

Toen ik bij een ontzettend mooi uitkijkpunt terecht kwam en het er uit zag alsof ik m’n auto daar wel even neer kon zetten, dacht ik; nou vooruit.. even pauze voor een mooie foto.. Je raadt het al: CAMERA LEEG! Ik kon wel janken! Nou ja, dan maar ‘alleen’ genieten zonder fotootje. Mijn moed weer verzameld en op weg gegaan naar de pinguïns op mijn favoriete weg. Een aantal jaren van mijn leven, behoorlijk wat scheldwoorden en tranen verder kwam ik uiteindelijk aan bij het pinguïncenter. De eigenaresse van het pinguïncenter had waarschijnlijk door, aan m’n witte, geschrokken gezichtje dat ik niet zo’n leuke rit achter de rug had. Ik zei: “Ik durf echt NIET in het donker terug, m’n camera is leeg en ik wil de pinguïns zien!” “Oh, no worries mate! We hebben hier een caravan waar je in kunt slapen, we gaan vanavond nog een keer de pinguïns bekijken en je kunt hier je camera een uurtje opladen zodat je ze ook nog mooi op de foto kunt zetten!” Ik omhelsde haar nog net niet, kreeg een bakkie thee om bij te komen en kon met een volle camera naar de pinguïns! Thank you, madam!  Ik vind dierentuinen vreselijk, maar hier was het zo geregeld dat de pinguïns vrijwillig aan land komen vanuit een soort legerbunkers.  So you’re in a cage and the penguins are free!

Nieuw Zeeland

Heb je zin om de schattige beestjes te bekijken en gesprekken te voeren met de volgens mij meest relaxte mensen op aarde? Ga dan naar die prachtige andere kant van de wereld: Nieuw Zeeland! No worries, mate!

 

Ik ben Alida. Globetrotter, levensgenieter, travel-addict en sportief. Ik geniet er van om mezelf helemaal onder te dompelen in andere culturen en heb daarom ook veel contact met de ‘locals’ in het land waar ik me op dat moment bevind.. Die ervaringen beschrijf ik op mijn blog, om het thuisfront op de hoogte te stellen van de soms hilarische en meest bizarre momenten.. Mijn profielfoto is bewust een foto tussen de tulpen, om te laten zien dat ik, naast mijn verslaving aan reizen, het ook echt wel fijn vind om af en toe even mijn familie en vrienden te komen knuffelen in ons koude kikkerlandje!

Banner