Weekend naar Rome
Travel

City trip: een weekend naar Rome

Onlangs ben ik met vriendinnen een weekend naar Rome geweest. Buiten dat we gingen voor de prachtige gebouwen en fantastische historie gingen we stiekem toch een beetje meer voor het eten. Want die Italiaanse keuken hè, oeh lala!

Mocht je binnenkort ook een weekend naar Rome gaan, dan heb ik hier alvast een aantal hotspots voor je op een rij gezet. Wij sliepen in Trasteverre en dat is by far de leukste en gezelligste wijk als je van restaurantjes en terrasjes houdt.

Grazia & Graziella

Wij hebben geluncht bij Grazia & Graziella en werden verwelkomd met een glaasje prosecco terwijl zij een mooi tafeltje voor ons op het terras aan het opdekken waren. Mooi gezellig pleintje onder de bomen. Heerlijke artisjok romeinse stijl, pasta met aubergine en die simpele maar zo fijne pizza margarita!

La Prosciutteria

Om te borrelen moet je echt langs La Prosciutteria Wat een gezellige sfeer hangt daar! Ze hebben heerlijke wijntjes, planken vol met lekkere hapjes zoals Italiaanse ham (vandaar de naam), geurende kazen en mooie groene olijven.

La Tavernaccia

Voor het diner kwamen wij terecht bij La Tavernaccia. Dit zit wel een stuk verder van het centrum van Trastaverre maar zeker de moeite waard. Daar at ik Parmigiana di Melanzane en ik werd verliefd! Thuis heb ik het recept nagemaakt maar wel een wat magerdere versie. Binnenkort deel ik het recept hier op Uit Liefde Voor Jezelf.

Verder is de artisjok echt de moeite waard om te bestellen. Deze maken ze op de joodse manier (Carciofi alla giudia) of op de romeinse manier (Carciofi alla romana). Allebei fantastisch.

Gelateria Oldbridge

Hou je van ijs? Dan is Gelateria Oldbridge vlakbij het Vaticaan een super traktatie! Ik had pistache en straciatelle en ohhhh, wat was het heerlijk!

 

Mijn naam is Gaby en ik ben de eigenaar van Gaby Cooks. Dit is ontstaan uit mijn liefde voor het koken èn mijn liefde voor een gezond leven. Ik houd van koken en iedereen houdt van eten. Niet iedereen heeft echter altijd zin of tijd om te koken- ik wel! Gaby Cooks maakt het voor iedereen mogelijk om lekker en gezond te eten, in plaats van een kant en klare maaltijd vol onzinnige toevoegingen in de magnetron te zetten. Ik gebruik eerlijke en verse producten voor gezonde avondmaaltijden die passen in een gezonde levensstijl!

Banner