Rotterdam
DrinksFoodHotspots

Tour de Rotterdam

Eerder deze maand ben ik samen met mijn liefde en onze Rotterdamse vrienden een dag door Rotterdam gaan touren. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik nooit zo veel met Rotterdam had. Als ik aan Rotterdam dacht, zag ik die grote vieze stinkpijpen langs de snelweg voor me en was ik direct afgeknapt. Natuurlijk wist ik wel dat deze gedachten niet helemaal, of beter gezegd: helemaal niet terecht waren en daarom had ik onze Rotterdamse vrienden gevraagd om een ‘Tour de Rotterdam’ te organiseren en mij wat leuke hotspots van de stad te laten zien. Nou, ik vond het geweldig!

Buiten dat het gezelschap heel fijn was heb ik veel leuke plekjes van Rotterdam gezien. We zijn eerst een stuk gaan fietsen, daarna gaan varen en hebben nog een heel stuk gelopen. Als jij net als ik ook zin hebt in een dagje Rotterdam kan ik onderstaande hotspots inmiddels echt aanraden!

Rotterdam

Noc Noc

Op de Botersloot kun je bij NOC NOC (not only coffeebar) bijzondere koffie drinken met heerlijke sandwiches, vaak in het zonnetje op het kleine terras of in de gezellige ‘woonkamer’ binnen.

Stadspodium

Ook erg leuk om te doen is op zondag het stadspodium te bezoeken, dit ligt op het grotekerkplein (naast de Laurenskerk) en bestaat uit een podium en groot grasveld midden in de binnenstad vol met zomermiddagen met dans en muziek.

Lilith

Waar je ook heerlijk kunt eten is Lilith op de Nieuwe Binnenweg, hier kun je heerlijk op het gezellige terras buiten zitten en serveren ze speciale gerechten.

Little-V

Absolute favoriet voor avondeten is Little-V. Dit is een Vietnamees restaurant naast de Laurenskerk. Hier beleef je gezonde en uitgesproken smaakexplosies. Hier hebben ze ook erg lekkere non-alcoholische cocktails met smaken als citroengras.

Rotterdam

Hotel New York

Wil je eten, drinken, slapen aan de oever van de Maas ga dan naar Hotel New York. Het is gevestigd in het prachtige pand van voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Als je het gebouw binnenstapt voel je de bijzondere sfeer. Je kan er ook alleen een drankje of een hapje doen. Het restaurant heeft hoge plafonds, stoere scheepselementen en robuuste buizen. Buiten op het terras met uitzocht op de Maas is ook fijn vertoeven.

Loetje

Restaurant Loetje wie kent het niet? Uit Amsterdam, je weet wel met ‘de biefstuk van Loetje.”  Tegenwoordig zit Loetje ook in andere steden, waaronder Rotterdam. Het is gevestigd aan de voet van de Rijnhavenbrug. Het uitzicht vanaf het restaurant en het terras op de mooie Rotterdamse Rijnhaven is te gek. Wil je daar gaan eten? Wel van te voren reserveren, toen wij er waren was er 5 kwartier wachttijd voordat er een tafeltje vrij kwam!

Fenix Food Factory

Ook leuk om naar toe te gaan voor een hapje, drankje of om wat boodschapjes van speciale producten te doen is de Fenix Food Factory. In een oude havenloods op Katendrecht vind je verschillende ondernemers die een gezamenlijke passie hebben, eten en ambacht.

Witte de Withstraat

Aan het einde van je dagje Rotterdam is het leuk om af te sluiten in de Witte de Withstraat. Dit is één van de leukste en gezelligste stukjes van Rotterdam. Het is een hippe en levendige culturele straat met veel kunstgaleries, populaire cafés, restaurants en winkels. De geweldige sfeer wordt versterkt door de vele terrassen. Je kan hier lekker eten of alleen een drankje doen. Wij hebben gegeten bij Restaurant Bazar. Door de sfeer van duizend en één nacht, waan je je op een mooie verre vakantiebestemming. De meeste gerechten zijn afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Ik hoop dat je wat aan onze tips hebt en er, net zoals wij, ook een tof dagje Rotterdam van kunt maken. Weet jij nog andere hotspots in Rotterdam? Deel ze in een reactie!

Liefs Vanessa

 

 

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner