Uitgelicht-Sinterklaasontbijt
OntbijtRecepten

Sinterklaasontbijt met kruidnoten

Het is bijna 5 december dus wordt het weer tijd voor een echt sinterklaasontbijt. De typische ‘sinterklaassmaken’ zoals amandel en speculaaskruiden zijn heel goed te combineren met havermout. Uiteraard mogen daar ook de kruidnoten niet in ontbreken. Zo begin je de dag met een feestelijk ontbijt. 

Wat je nodig hebt voor 2 personen

  • 400ml amandelmelk
  • 1tl speculaaskruiden
  • 100gr havermout
  • 1el abrikozenjam (optioneel)
  • 1/2tl amandel extract
  • 1 banaan
  • 1/2tl vanille extract
  • 1el amandelen
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 1el kruidnoten

Wat je gaat doen

  1. Breng de amandelmelk met de speculaaskruiden aan de kook in een steelpannetje.
  2. Zodra de melk kookt, zet je het vuur lager en voeg je de havermout, amandel en vanille extract toe.
  3. Roer goed door en laat 6-8 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Snijd de abrikozen in 4en en roer door de havermout.
  5. Hak in de tussentijd de kruidnoten en amandelen grof.
  6. Verdeel de havermout over 2 bakjes.
  7. Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de havermout.
  8. Bestrooi met de gehakte kruidnoten en amandelen en garneer met een toefje abrikozenjam.

Ik gebruikte pompoenjam en dat was amazing door de havermout. Helaas is pompoenjam lastig verkrijgbaar in Nederland en daarom is abrikozenjam een goed alternatief. Of je laat de jam helemaal achterwege.

Sinterklaasontbijt


Dit recept wordt je aangeboden door Francesca Kookt

Volg haar op FacebookTwitterGoogle+Bloglovin’ of Instagram

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner