Anti stress smoothie
ReceptenTussendoor

Anti stress smoothie

Wanneer we stress ervaren zijn we geneigd niet zo gezond te eten. Maar juist dan heeft ons lichaam gezonde voeding nodig. Het maken van een ‘anti stress smoothie’ voor jezelf op zo’n moment kan heel gezond en ontspannend zijn.

Je aandacht kun je volledig leggen in de handelingen om een smoothie te maken (het pellen van het fruit, poeders aandachtig toevoegen, vloeistof afmeten). Mocht tijdens het prepareren van je smoothie je geest afdwalen en er weer allerlei andere (stressvolle) gedachten in je opkomen, breng dan je aandacht weer terug naar waar je op dat moment met je handen mee bezig bent.

Ontspanning

In dit recept zit een sinaasappel. De essentiële oliën van de sinaasappel komen vrij wanneer je de schil afpelt. Deze heerlijke citrusgeur ontspant en maakt vrolijkOok zit er Maca in. Maca bevat zeer veel B-vitaminen en het ontspanningsmineraal magnesium, welke het lichaam in grote hoeveelheden nodig heeft bij stress, trauma en vermoeidheid.

Maca is tevens een adaptogeen. Dat is een middel dat ons lichaam en geest helpt zich aan te passen aan stressvolle situaties. Een adaptogeen verhoogt de weerstand van het lichaam bij stress, vermoeidheid en trauma’s. Adaptogenen hebben de mogelijkheid om ons endocrien stelsel (hormonen) in balans te brengen en het immuun systeem een boost te geven.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 rijpe banaan
  • 3 eetlepels maca
  • 2 glazen amandel melk
  • halve eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel chia zaden

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner