gezelligheid in december
Lifestyle

Gezelligheid in december

Heerlijk, de kaarsen branden weer, buiten is het koud en binnen is het behaaglijk warm.Het is bijna weer tijd voor Sinterklaasavond, Kerst en Oud en Nieuw en alle gezelligheid die daarbij komt kijken. Ik heb ook voor deze maand weer goed rondgekeken en allerlei leuke events voor jullie verzameld. Geniet van deze feestelijke maand!

Winter-Fair Ahoy in 29 november t/m 3 december Rotterdam

Voor de 7e keer wordt de Winter-Fair georganiseerd in Ahoy in Rotterdam. Op deze winterse beurs vind je alles op het gebeid van beauty, lifestyle, mode, gezondheid, eten, drinken en nog veel meer. Ben jij nog op zoek naar ene leuk sint of kerstcadeau dan heb je hier genoeg keus. 

Warme Witte Winter Weken in Soest van 18 november t/m 23 december

Een maand lang heb je in Soest de Warme Winter Weken. Er is een kerstdorp, vuurkorven en winterse versnaperingen. Voor de kinderen is er genoeg te doen, ook is er een levende kerststal met een ezel, geit en pony tot aan het zéér aaibare kleinvee. Bij het podium op het smulplein kun je genieten van optredens van artiesten, koren en bands. Bij de smulhuisjes haal je poffertjes, oliebollen, snert, gluhwijn en meer.

Het WinterparadIJS van 24 november t/m 7 januari in Amersfoort

Heb je zin om te schaatsen? Kom dan naar het WinterparadIJS in Amersfoort. Voor de vijfde keer komt op het Eemplein een 600 vierkante meter schaatsbaan. Naast recreatief schaatsen worden er leuke activiteiten zoals de ijshockeycompetitie, curling en live optredens georganiseerd. Als je geen zin hebt om te schaatsen plof je neer bij het horecapaviljoen en geniet je van een warme chocolademelk, lekkere broodjes of een glühwein.  

Cool Event van 11 november t/m 14 januari op Scheveningen

Scheveningen wordt 9 weken lang omgetoverd tot een Cool Event. Tijdens dit evenement komt op het Kurhausplein een schaatsbaan van 600m2 groot. Op de boulevard wordt op 2 december de Ice Expo geopend. Dit is een ijssculpturen expositie met als thema 200 jaar Scheveningen. Op deze dag opent ook de ‘roetsjbaan’. Dit is een 30 meter lange ijsglijbaan vanaf de Pier. 

gezelligheid in december

Winterfair van 8 december t/m 7 januari in Zoetermeer

Ook in Zoetermeer komt een Winterfair. Rond de Dobbeplas (Markt en Dobbe eiland) met uitlopers naar het Stadshart en de Dorpstraat worden 4 weken allemaal activiteiten georganiseerd. Er vinden optredens plaats van zangkoren, kleinkunstartiesten en acrobaten. Er komt een vuurwerkshow, overdekte schaatsbaan, een winterbier-festival en nog veel meer. Kijk op de website voor het programma.

Storytrail stadswandeling op 3 december in Amsterdam

Wil jij Amsterdam nog beter leren kennen? Reis mee door de tijd en beleef de verhalen van de allereerste Amsterdammers tijdens de Storytrail stadswandeling in Amsterdam. Deze stad is eigenlijk één groot mirakel. Ruim 800 jaar geleden bestond het hele gebied rond de Amstel en het IJ alleen maar uit drassige moerassen, slappe veengronden en zompige klei. Waardoor kwam Amsterdam tot haar ongekende groei en bloei? De verhalenverteller start de stadswandeling bij het standbeeld van de leeuw voor de Bijenkorf in Amsterdam. Rond 12.30 uur eindigt de wandeling op de Dam.

Kerstmarkt op 9 en 10 december in Haarlem

Haarlem is zo’n leuke stad. Helemaal als de stad wordt omgetoverd tot één grote kerstmarkt. Met meer dan 300 kramen verdeeld op de Grote Markt, Botermarkt, Gierstraat, Kruisstraat, de Koningstraat en een deel Grote Houtstraat kom je in een kerstsfeer met heel veel gezelligheid op straat.

Gouda bij kaarslicht op 15 december

Gouda bij Kaarslicht is één van de oudste lichtfeesten van Nederland. Heel de middag en avond is er heel veel te beleven. Wandel door de stad en bewonder duizenden kaarsen achter de ramen van de panden in de binnenstad. Bezoek een concert, voorstelling en optredens in musea, kerken en op straat. Het hoogtepunt van Gouda bij Kaarslicht is het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom op de Markt.

Winterparade van 21 t/m 30 december in Amsterdam

 Op de WinterParade in Amsterdam beklimmen acteurs, dansers en muzikanten samen met de koks en serveersters het 120 meter lange podium om jouw maaltijd te bereiden, te serveren en een afwisselend programma neer te zetten. Aan het einde van de avond doen we allemaal een dansje op de tafel met de SilentDisco.

 

Veel plezier! Weet jij nog een leuk event dat hier niet tussen staat? Deel het in een reactie.

Vanessa Emmel

 

 


 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner