Health

Dippen, squatten en planken

Het is harststikke goed om minstens twee keer per week te sporten. Goed voor je gezondheid en ook voor je state of mind. Ik heb weer een leuke workout voor je bedacht, dan hoef je daar niet meer over na te denken. We gaan vandaag lekker dippen, squatten en planken. 

Alle oefeningen doe je 45 seconden met 10 seconden rust. Totaal doe je drie rondes. Voel je je ambitieus? Doe deze workout dan een paar keer deze week, daarmee vergroot je het effect van je inspanningen.

Let ook nu weer goed op je techniek. Zeker als je vermoeid raakt liggen eventuele blessures al snel op de loer. Houd je aandacht er dus altijd goed bij.

Dit ga je doen:

  • Dips met benen

  • Squat jump

  • Side plank

  • High knees

Zo doe je het:

  • Dips met benen: je gaat zitten op een bankje en je handen wijzen naar voren. Je laat je billen langs het bankje zakken en je ellebogen gaan naar achteren. Je heft om en om je been omhoog en zet deze weer op de grond. Dit is een oefening voor de triceps.

  • Squat jump: je gaat zitten op een denkbeeldige stoel en springt omhoog. Goede oefening voor de bil en beenspieren.

  • Side plank: je staat op je elleboog of op je hand en 1 voet in een plank. Zorgt voor core stability. Eerst rechterkant boven , daarna linkerkant boven.

  • High knees: een hartslag verhoger. Je knieën trek je om en om tot heuphoogte omhoog.

Veel succes!

HCOA 2 750x90

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner