Zilvervliesrijst
HoofdgerechtLunchRecepten

Zilvervliesrijst salade met tonijn en geroosterde paprika

Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven te vinden voor witte rijst die veel voedzamer zijn. Zoals bijvoorbeeld zilvervliesrijst met spelt en quinoa. Met dit als basis maak je binnen ‘no time’ een heerlijke maaltijdsalade met tonijn en geroosterde paprika. Daar geniet het hele gezin van en de restjes zijn de volgende dag ook heerlijk als lunch. 

Wat je nodig hebt

  • 1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Spelt én quinoa
  • 2 sjalot
  • 4 geroosterde paprika (zelf geroosterd of uit pot)
  • 2 blikken tonijn in water (MSC, bijvoorbeeld van Fish Tales)
  • olijfolie
  • 1tl (gerookt) paprikapoeder
  • zeezout
  • 200gr diepvries doperwten
  • sap van ½ citroen
  • 2el gehakte platte peterselie

zilvervliesrijst 1

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en laat even staan met de deksel op de pan.

Snipper in de tussentijd de sjalot fijn, snijd de paprika in kleine stukjes en laat de tonijn uitlekken in een vergiet.

Verhit een grote hapjespan of wok en fruit de sjalot in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de paprikapoeder en een snufje zout toe en bak dit even mee. Schep de doperwten (rechtstreeks uit de vriezer) erdoor en bak ook nog een minuutje mee zodat ze goed doorwarmen. Zet het vuur laag en voeg de zilvervliesrijst, stukjes paprika en tonijn toe. Schep alles goed door en breng op smaak met het citroensap en eventueel nog extra zout.

Schep de zilvervliesrijst salade in een grote schaal en strooi de gehakte peterselie erover. Lauw is deze salade heerlijk, maar ook de volgende dag vanuit de koelkast is het een heerlijke lunch.

zilvervliesrijst 2

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner