Pasta met kip en pesto
HoofdgerechtRecepten

Volkoren pasta met kip en pesto

Weinig tijd of zin om te koken? Zoek niet verder! Deze volkoren pasta met kip en pesto is hartstikke eenvoudig om te maken, kost je super weinig tijd en het is heel lekker. Eet smakelijk! ūüôā

IngredieŐąnten voor 1 persoon:

  • 100 g volkoren pasta, gekookt
  • 125 g kippendijfilet, in reepjes gesneden
  • 150 g broccoli, in roosjes
  • ¬Ĺ ui, fijngesneden
  • 1 el pesto
  • 1 el olijfolie
  • 1 el pijnboompitten
  • handje rucola

Pasta met kip en pesto

Zo maak je het:

  1. Snijd de broccoli in roosjes.
  2. Kook de broccoli in 6-8 min. beetgaar.
  3. Kook de vokoren pasta in water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Bestrijk ondertussen de kip met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  5. Bak de ui in 3 minuten zacht en glazig en voeg de in reepjes gesneden kippendijen toe. Bak dit geheel totdat de kippendijen gaar zijn.
  6. Voeg de pijnboompitjes toe aan de kipfilet en bak ze totdat ze goudbruin zijn.
  7. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op.
  8. Meng de pasta met de pesto, wat kookvocht en eventueel peper en zout.
  9. Verdeel de pasta over de borden en leg de kipfilet erbij. Verdeel rucola over de kipfilet. Sprenkel er olijfolie over. Serveer met broccoli.

 

Logo Foodcoach Lisette

 

Mijn naam is Lisette, ik ben voedingscoach vanuit mijn praktijk aan huis en ik werk samen SnowWorld Healthclub. Ik geniet van alle gesprekken die ik voer met mijn clienten. Natuurlijk gaat het vaak over voeding, maar net zo vaak bespreken we de uitdagingen en drukte van alle dag en hoe je je hier mee om kunt gaan. Voor veel mensen is het niet duidelijk hoe ze gezond kunnen leven of hoe ze gezond kunnen afvallen. Ik help hen graag op weg om gezondere keuzes te maken die passen bij hun leefstijl.

Banner