knolselderijsoep
HoofdgerechtLunchRecepten

Zelfgemaakte knolselderijsoep

Vorige week deelde ik met jullie het recept voor knoflook croutons. Vandaag is het recept voor zelfgemaakte knolselderijsoep aan de beurt en daar smaken die croutons fantastisch in.

Wat je nodig hebt voor ongeveer 1,5 liter soep

  • ongeveer 1/3 knolselderij
  • 2 kleine uien of 1 grote
  • 1 flinke teen knoflook
  • kokosolie
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1,2 liter gekookt water
  • 1 handvol (kastanje)champignons
  • 1el geroosterde geschaafde amandelen
  • peper
  • zout

knolselderijsoep

Wat je gaat doen

Schil de knolselderij en snijd het stuk eraf wat je in de soep wilt gebruiken. Ik maak de knolselderij meteen op in andere gerechten, maar je kunt natuurlijk ook van de hele knol soep maken. Snijd de knol in blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper de ui en kneus de knoflook. Fruit deze aan in een hete pan met kokosolie. Voeg daarna de blokjes knolselderij toe en bak even mee. Verkruimel vervolgens het bouillonblokje, voeg het water toe en breng langzaam aan de kook. Snijd ondertussen de champignons in hele dunne plakjes.

Als de knolselderij gaar is, pureer je de soep met een staafmixer. Ik vind het met deze soep lekker om hem zo glad mogelijk te krijgen. Als je soep te papperig is, voeg dan wat heet water toe. Voeg vlak voor het serveren de amandelen en plakjes champignons toe, klein beetje peper en zout naar smaak en de soep is klaar. Eet smakelijk!

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

This article has 2 comments

  1. fashion blogs

    Ziet er niet verkeerd uit.
    Ik zal dit binnenkort ook even proberen te maken.

    • Vanessa

      Heerlijk! We zijn benieuwd hoe je het vindt. ❤️

Comments are now closed.
Banner