HoofdgerechtRecepten

Gevulde runderrollade met rode wijn-truffelsaus

Deze gevulde runderrollade met rode wijn-truffelsaus was vorig jaar het hoofdgerecht van het Foodbloggers kerstmenu wat ik samen met mijn foodblogfriends had gemaakt. Een prachtig stuk vlees om te serveren tijdens het kerstmenu. Kijk voor het volledige kerstmenu van vorig jaar op mijn blog.

Het-Grote-Foodbloggers-Kerstmenu-2014

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 stuk runderlende in 1 plak van de slager. Ongeveer 750 gram
  • 50gr bacon in blokjes
  • 1 teentje knoflook, grof gehakt
  • 1 grote of 2 kleine sjalotjes, grof gehakt
  • 200gr gemengde paddenstoelen, grof gehakt
  • 50ml runderbouillon
  • 100gr (baby) spinazie
  • 300ml runderbouillon
  • 200ml rode wijn
  • 3 takjes tijm
  • 2el bloem
  • 1el boter
  • scheutje truffelolie
  • olijfolie
  • gemalen zwarte peper
  • zeezout
  • vleestouw
  • vleesthermometer

Wat je gaat doen

Haal je runderlende uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.

Verhit een grote pan, voeg een eetlepel olijfolie toe en bak hierin 2 minuten de bacon terwijl je af en toe roert. Voeg de knoflook en sjalot toe en bak nog 2 minuten. Dan komen de paddenstoelen erbij, bak deze totdat ze net gaan slinken. Schenk dan de 50ml runderbouillon erbij en blijf roeren. Laat de bouillon verdampen en schep daarna de spinazie erdoor.

Gevulde runderrollade_making off_2

Laat de spinazie iets slinken, roer alles goed door en zet het vuur uit. Breng het geheel op smaak met peper en zout en schep alles over in de keukenmachine. Maal het fijn en laat iets afkoelen.

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner