Herfst smoothie met peer en pompoen
ReceptenTussendoor

Herfst smoothie

De herfst is weer begonnen. De zon schijnt nog volop, maar je voelt aan de temperatuur dat het kouder begint te worden. De bladeren gaan van groen naar alle mooie herfstkleuren en als je door het bos loopt zie je alle kastanjes, beukennootjes en eikeltjes op de grond liggen.

Dit keer hebben we speciaal voor jullie een herfst smoothie. Laten we eens luisteren naar de natuur en een smoothie maken van vruchten en fruit die in de herfst het lekkerst zijn. Weten jullie wat echte herfst fruit en groenten zijn? Dit zijn bijvoorbeeld boerenkool, bospeen, knolselderij, pastinaak, rode biet, pompoen, cranberry, peer, vijgen.

Dit heb je nodig:

 • 100 ml ongezoete amandelmelk
 • 1 peer
 • 2 el havermout
 • 1/2 eetlepel kaneel
 • een stuk pompoen van ongeveer 50 gram.

Dit ga je doen:

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Snijd de pompoen voorzichtig door de helft.
 3. Hol de pompoen uit met een lepel.
 4. Snijd de pompoen in stukken, zorg er voor dat ze allemaal ongeveer even groot zijn.
 5. Rooster de pompoen 45 minuten in de oven.
 6. Snijd vervolgens de schil eraf.
 7. Haal ook de schil van de peer af.
 8. Meng de ingrediënten samen in de blender tot het een gladde massa is.

Enjoy!

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner