NagerechtReceptenTussendoor

Chocolade cheesecake met Oreo bodem

Het succes van de speculaas cheesecake met sinterklaas vroeg om nog een lekker cheesecake recept, namelijk deze chocolade cheesecake met sterren en een bodem van Oreo koekjes!

Ik ben gek op cheesecake, op chocolade èn op Oreo koekjes. Dit moest allemaal prima samen gaan in een heerlijk cheesecake recept dacht ik en dat is helemaal gelukt. Wat was ‘ie lekker! Dit doet het denk ik ook prima als een bijzonder toetje, wat denken jullie?

Tip: Ik gebruik voor mijn cheesecakes altijd de goedkoopste naturel zuivelspread. Bijvoorbeeld die van de AH (basic merk) of die van de Aldi. Monchou is precies hetzelfde alleen dan 4 x zo duur. 

Bereidingstijd: +/- 20 minuten plus 45 minuten in de oven.

Wat heb je nodig:

 • 600 gram roomkaas
 • 350 gram oreo koekjes
 • 50 gram roomboter of kokosolie
 • 200 gram suiker (of een andere zoetstof naar keus, stevia bijvoorbeeld)
 • 3 eieren
 • 200 gram pure chocolade
 • 150 gram witte chocolade/ 50 gram roomboter (voor bovenop)
 • Cacao poeder voor de sterren

Chocolade Cheesecake

Bereiding: 

Ik gebruikte een springvorm van 24 cm.

 1. Verkruimel de oero koekjes met de hand of met een keukenmachine en voeg hier de gesmolten roomboter aan toe (50 gram).
 2. Vermeng dit goed met elkaar en maak hier een bodem van in de springvorm. Druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
 3. Meng de roomkaas, de eieren en de suiker in een kom goed door elkaar..
 4. Laat de pure chocolade smelten en voeg dit ook toe aan het roomkaas mengsel.
 5. Giet het roomkaas mengsel nu over de bodem heen.
 6. Bak de cheesecake op 170 graden af voor 45 minuten. Laat hem daarna helemaal afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem vervolgens in de koelkast.

Wanneer de cheesecake goed koud is smelt je de witte chocolade samen met de roomboter. (Ik voeg hier ook roomboter aan toe zodat de chocolade straks niet keihard wordt) Je zou eventueel ook wat (slag)room kunnen toevoegen.

Giet de gesmolten witte chocolade over de cheesecake en zet hem weer terug in de koelkast.

Wanneer je de cheesecake gaat serveren leg je er wat sterren op (ik gebruikte hiervoor hele goedkope houten sterren van de Action) en je strooit er wat cacaopoeder overheen. Vervolgens haal je de sterren er weer af en je hebt een super leuk resultaat!

Je chocolade cheesecake met sterren en een bodem van Oreo koekjes is klaar om aangesneden te worden.

Eet smakelijk!

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner