Ontbijt crumble
OntbijtRecepten

Ontbijt crumble

Deze ontbijt crumble is een heerlijk ontbijt dat past binnen een paleo of koolhydraatarme levensstijl. Uitermate geschikt om restjes fruit in te verwerken en het is net alsof je met een taartje ontbijt. 

Wat je nodig hebt voor 4 ontbijtjes

  • 4x fruit (Ik gebruikte appel, peer, kaki en mango. Maar je kunt hiervoor alle fruit gebruiken.)
  • 1el + 100gr amandelmeel
  • 1/2tl kaneel
  • 1el kokosolie (gewoon in ‘harde’ vorm)
  • 1el ahornsiroop

Ontbijt crumble

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 20-25 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet 4 mini ovenschaaltjes of 1 grote klaar.

Schil het fruit en snijd in blokjes. Doe alles bij elkaar in een kom en schep 1el amandelmeel en de kaneel erdoor. Verdeel daarna over de schaaltjes. Doe de 100gr amandelmeel, kokosolie en ahornsiroop in de kom en meng dit door elkaar met koude vingertoppen (hou ze even onder de koude kraan bijvoorbeeld) totdat je een crumble krijgt. Verdeel de ontbijt crumble daarna over de bakjes.

Zet de schaaltjes in de oven en bak 20-25 minuten totdat de crumble krokant is en bruine plekjes krijgt. Laat daarna iets afkoelen en eet als ontbijt of dessert (dat kan natuurlijk ook).

Maak de ontbijt crumble in een grote hoeveelheiden, dan kun je er daarna nog 2 dagen mee ontbijten als je de bakjes afgedekt in de koelkast bewaard.

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner