Spaghetti al limone
HoofdgerechtRecepten

Spaghetti al limone met grote garnalen

Om een echte spaghetti al limone, oftewel spaghetti met citroen, te maken heb je niet meer nodig dan spaghetti, citroen en olijfolie. Met de gegrilde grote garnalen erbij wordt het helemaal feest!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 500gr spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 2 (biologische) citroenen
  • 75ml olijfolie extra vergine
  • 8 grote garnalen (2 per persoon, meer mag ook)
  • handvol platte peterselie
  • olijfolie om in te bakken
  • (grof) zeezout
  • zwarte peper, gemalen

Spaghetti al limone

Wat je gaat doen

Kook de spaghetti al dente in een grote pan met kokend water en zout. Kijk op de verpakking voor de kooktijd. Giet de spaghetti af en laat staan tot gebruik.

Terwijl de spaghetti kookt, hak of rasp je de knoflook helemaal fijn. Rasp de schil van 1 citroen en en pers beide citroenen uit. Doe de citroensap in een bakje en schenk daar de olijfolie bij in een klein straaltje terwijl je klopt met een garde. Zo mengt het goed met elkaar.

Zet een grillpan en de pan waar je de spaghetti in gekookt hebt naast elkaar. In de grillpan ga je de garnalen grillen met een klein beetje olijfolie. Strooi wat grof zeezout en peper erover terwijl ze in de pan liggen. Garnalen hebben echt maar heel even nodig voor ze gaar zijn. Dus max 2 minuten, terwijl je ze mooi roze ziet worden, want anders worden ze taai.

Spaghetti al limone

In de andere pan verhit je een klein beetje olijfolie. Fruit hier kort de knoflook in met een snuf zeezout en schenk het olijfolie/citroen mengsel erin. Maal er wat peper over en schep de gekookte spaghetti erdoor. Roer dit door elkaar en verwarm kort. Hak in de tussentijd de peterselie fijn en roer deze erdoor.

Serveer de spaghetti al limone samen met de garnalen. Strooi nog wat peterselie, geraspte citroen en een vleugje peper erover en serveer.

Tip: serveer je de spaghetti zonder garnalen? Strooi er dan nog wat geraspte Parmezaanse kaas over.

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

This article has 2 comments

  1. Diana | Stripe Away

    mmmh ziet er lekker uit. Denk dat ik weet wat ik van de week ga maken.

    • Vanessa

      Hoi Diana, is het nog gelukt om te maken? Het gerecht is zeker lekker!

Comments are now closed.
Banner