Eropuit in juli
Lifestyle

Eropuit in juli: dagjes weg in eigen land

Ga je dit jaar niet op vakantie? Of ga je pas later in het jaar? Geen probleem! Wij gaan eropuit in juli. Gewoon, lekker dicht bij huis. Voor al deze leuke uitstapjes hoef jij de grens niet over. Er is genoeg te beleven! Doe hier alvast wat inspiratie op. Weet jij een leuk evenement in juli dat hier niet genoemd wordt? Deel het in een reactie!

Foodfestival Lepeltje Lepeltje van 29 juni t/m 2 juli in Zwolle

In het eerste weekend van juli kun je 4 dagen genieten van het cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje. Het Ter Pelkwijkpark in Zwolle wordt voor de derde keer omgetoverd tot een restaurant waar je verschillende gerechten kunt proeven en kunt luisteren naar de muziek van bands en DJ’s. De toegang is gratis.

Festival Mystical Fantasy Fair van 30 juni t/m 2 juli in Heeswijk

Hou jij van een combinatie van spirituele, paranormale, sjamanistische activiteiten en sferen? Kom dan van 30 juni t/m 2 juli naar Festival Mystical Fantasy Fair in Heeswijk. Je kunt hier 1 dag of meerdere dagen vertoeven. Doe mee met de verschillende workshops, relax, dans of neem je eigen muziekinstrument mee om bij het kampvuur muziek te maken.

Rotterdam water weekend van 30 juni t/m 2 juli

Voor de eerste keer wordt in Rotterdam Water Weekend georganiseerd. Er zijn vaartochten naar Crooswijk en het Centrum. Ook kun je zelf een boot huren en je route bepalen. Ben je sportief doen dan mee met de Rotta-Run of de 010 City Swim. De dag sluit je af met een lekker drankje en een Maritiem Concert van Sinfonia Rotterdam.

A Lazy Sunday Afternoon in Utrecht op 9, 16 en 30 juli

Op drie zondagen in juli kun je in Park Lepelenburg, Park Castellum/ Podium Hoge Woerd en op het Tolsteegplantsoen genieten van verschillende muziekoptredens. A Lazy Sunday Afternoon is een jaarlijks terugkerend festival in Utrecht. Het programma start om 13.00 uur tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Neem je eigen picknickspullen mee en kom lekker chillen in het park.

Arnhem proeft van 6 t/m 9 juli

Arnhem bruist in het tweede weekend van juli. Het Musispark wordt omgetoverd tot een festival met maar liefst 28 restaurants. Tijdens Arnhem Proeft serveren open keukens allemaal verschillende hapjes en drankjes. Van oesters tot vis tot Asian, voor ieder wat wils. Heel het weekend vinden er optredens plaats van zang, dans en theater van Arnhemse bodem.

Eropuit in juli

Gorcums Hippiefestival in Gorichem van 7 t/m 9 juli

Hou jij van Hippie sferen? Ga dan naar het Gorcums Hippiefestival. Het festival vindt plaats aan de rivier de Merwede. Dit geeft een hele fijne gemoedelijke sfeer. Je kan hier doen wat jij leuk vindt, helemaal jezelf zijn, niemand die op je let. Heel de dag kun je luisteren naar optreden van locale bands, winkelen in de hippie bazaar of lekker luieren in het gras met een drankje. Om de sfeer compleet te maken staan er overal hippiebusjes waar mensen het weekend in kamperen.

Rrrollend Gouda van 14 t/m 16 juli

Rollende keukens komt naar Gouda! Drie dagen lang kun je eten en drinken bij de leukste foodtrucks. Naast alle lekkere drankjes en hapjes is er ook live muziek, draait er een dj en is er natuurlijk ook aan de kids gedacht. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor de kids.

De Parade in Den Haag van 7 t/m 16 juli

Ook dit jaar komt het mobiele theaterfestival De Parade weer naar Den Haag. Het Westbroek verandert in een park met artiesten, theater en muziek. De zweefmolen draait weer overuren, er worden genoeg biertjes getapt en zijn de kannen sangria niet aan te slepen. Voor de theater, dans, mime- en muziekvoorstellingen in de theatertenten dien je een plekje te reserveren en een kaartje te kopen via de website.

De Storytrail stadswandeling in Goes op 15 juli

Laat je meenemen door verhalenverteller Johannes van theatergezelschap Stadsavonturen door het mooie Goes. Samen struinen over markten en pleinen, door donkere stegen en langs monumenten. Hij vertelt een stuk over de geschiedenis van Goes en neemt je mee naar De prachtigste plekjes en verborgen pareltjes.

Eten op Rolletjes in Deventer van 21 t/m 23 juli

Hou jij van lekker eten en drinken? Kom dan naar dit fantastische openluchttheater in Deventer. Het Worpplantsoen park wordt omgetoverd tot een culinair festival met foodtrucks, theater en live muziek! Kom met een groepje vrienden of met je gezin en stap de zweefmolen in of ga naar een theatershow. Drink een cocktail, wijn of speciaal biertje en geniet van de muziek.

Eropuit in juli

Zomercarnaval in Rotterdam op 29 juli

Op de laatste zaterdag van juli is het weer feest in Rotterdam. Voor de 32ste keer vindt de straatparade van het Zomercarnaval plaats. Met prachtig uitgedoste dansers en opzwepende muziek gaat de parade door de binnenstad van Rotterdam. Na afloop van de parade is er genoeg te beleven in de straten met veel live optredens.

Podium onder de Boom Festival in Alkmaar op 30 juli

De artiesten die op dit festival spelen krijgen het gras en een boom als podium. Er staan heel veel mooie oude bomen in de Alkmaarder Hout waar de professionele, ambitieuze artiesten uit de regio en het land hun optredens kunnen doen. Je kunt als bezoeker van het festival van boom naar boom, oftewel van artiest van artiest switchen zodat je van verschillende optredens kunt genieten.

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner