Lifestyle

Draag jij de juiste maat BH?

Draag jij de juiste maat BH?

Herkennen jullie dit? Je komt thuis en hop! Je bh gaat uit. Een heerlijk gevoel! Het is echter ook wel heel fijn om een mooie en goede bh te dragen als je naar je werk gaat, of als je een avondje op stap gaat.

TNS Nipo heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd onder 1000 vrouwen in opdracht van een lingeriewinkel. Hieruit bleek dat maar liefst een op de vier vrouwen haar borsten nog nooit heeft laten opmeten voor het bepalen van de juiste bh maat. Hierdoor draagt maar liefst 70% van de vrouwen een verkeerde bh!

Dit is natuurlijk hartstikke zonde. Iedere vrouw wil de perfecte bh aan zodat haar borsten heel mooi uitkomen. Ook is het belangrijk dat een bh voldoende steun biedt. Als een bh niet genoeg ondersteunt kan dit lichamelijke klachten met zich meebrengen, zoals schouder-, nek- of rugklachten.

Vaak kom je een lingeriewinkel binnen in de veronderstelling dat je jouw maat wel weet. Vervolgens kijk je welke kleur je leuk vindt en koop je een bh. Ik heb inmiddels geleerd: zo moet het dus niet! Laat je goed adviseren door de verkoopster. Er zijn namelijk een heleboel verschillende modellen en niet alle bh’s zijn even gunstig voor jouw borsten.

Laatst was ik in de Hunkemöller en daar werd ik heel goed geholpen. De verkoopsters daar nemen uitgebreid de tijd voor je. Omdat ik vind dat alle vrouwen dit moeten weten ben ik later teruggegaan, samen met iemand die voor mij model wilde staan om alle bh’s te passen en die óók nog voor jullie op de foto wilde gaan. Zie hier het verslag.

Om goed geadviseerd te kunnen worden, meet de verkoopster eerst  je omvang op en daarna pakt ze een kaart erbij waar verschillende borsten op staan. Dan kijkt ze naar de positie en de volheid van de borsten. Aan de hand van deze kaart weet je welk model bh mooi bij jouw borsten past.

Dit zijn de modellen die er zijn:

Demi: Dit is een standaard model, met een middel hoge beugel, zit geen push up in en is alleen voorgevormd. Deze draag je vaak onder een t-shirt.

Demi

Demi

Plunge: Daar zit push up in en loopt net wat dieper naar beneden bij je decolleté. Voor iemand met vollere borsten is dit niet het juiste model. Je ziet dat de borsten veel te veel eruit komen. Daarentegen heb je ook een plunge met minder push up. Deze valt wel weer heel mooi, omdat hij ook iets minder laag uitloopt en minder push up heeft.

Full Cup: Deze is niet voorgevormd heeft geen push up en geen vulling, maar alleen de beugel. Het zit heel mooi rond de borsten. Veel vrouwen dragen deze bh niet graag omdat als je het koud hebt je de tepel er goed doorheen ziet. Het is wel een hele fijne bh, omdat je bijna niet het gevoel hebt dat je een bh aan hebt.

Full-Cup

Full Cup

Balkony: Dit is een rechter en hoger model. De beugel loopt dieper omhoog waardoor je bh in het midden goed tussen de borst komt te zitten plat op de huid. De cup is aan de bovenkant wat ronder. Het is geen liftend model, maar sluit alles mooi in. Dit is een mooi model als je borsten wat voller zijn en wijder uit elkaar staan waardoor je bh tussen de borsten mooi op je huid valt. Deze wordt vaak gedragen bij strapless jurken.

Wat ook heel belangrijk is bij het kopen van de juiste bh is dat de beugel van je cup net achter je borst komt en niet op je borst. Als het aan de bovenkant wijd gaat staan moet je eerder een andere omtrek hebben dan een andere cup.

Ook moet je de bh op het laatste gaatje kopen. Tijdens het dragen loopt je bh nog een beetje uit. Als dat zo is kun je de bh op een strakker gaatje zetten. Als je een bh op het strakste gaatje hebt gekocht heb je geen ruimte meer om hem strakker te zetten.

Het beste is om je bh’s altijd met de hand te wassen, dan blijven ze het mooist. Wil je ze toch in de wasmachine doen, gebruik dan een waszakje en zet de wasmachine op een wol was programma.

Meten = weten! Dat geldt dus óók voor het kopen van de juiste bh. Je lichaam verandert door leeftijd, zwangerschap en gewichtsschommelingen. Hierdoor kan de maat van je bh ook veranderen. Ga snel naar de Hunkemöller en laat je informeren. Zo zorg je ervoor dat je er weer mooi en zelfverzekerd bij loopt met een goed passende bh.

Liefs, Vanes

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner