Lifestyle

Yoga en thee, een warme combinatie

Het is een oosters gebruik om veel thee te drinken, want daar weten ze dat thee je lichaam en geest positief beïnvloedt. We weten allemaal dat water drinken goed voor ons lichaam is.

Als je koud water drinkt koelt het lichaam af en om dit te compenseren maakt het lichaam zelf weer extra warmte aan. Wanneer je een warme drank drinkt geef je eigenlijk energie aan je lichaam. Als we net wakker worden hebben we vaak wat extra energie nodig en dan kan het helpen om een warme drank te drinken.

Yoga en thee

Yoga en thee

Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels een lifestyle geworden. Een lifestyle waarin de zorg van lichaam en geest centraal staat. Zo is het belangrijk dat je voldoende rust neemt, mediteert, yoga houdingen beoefent, op je ademhaling let en gezonde eet- en drinkgewoontes hebt.

Het drinken van een kopje (h)eerlijke thee sluit hier mooi bij aan. Thee kun je altijd en overal drinken, maar na een yogales smaakt deze extra lekker. Drinken na een yogales is belangrijk om je vochtpeil weer op orde te brengen en vrijgekomen afvalstoffen weg te spoelen. Na een yogales staat er daarom altijd een kopje thee voor je klaar. Yoga en thee, een warme combinatie!

Yoga en thee

Yin en Yang

Ik sluit af met een thee tip van Mevrouw Cha. Als “yang thee” adviseer ik de ren shen oolong, een licht geoxideerde thee gerold in ginseng en de door Mevrouw Cha ontwikkelde winter melange, met o.a. gefermenteerde pu’erh thee met gember en kaneel. Als “yin thee” adviseer ik het liefste kruiden zoals verveine uit de theetuin van Mevrouw Cha of de lavendelbloemen geschikt voor consumptie.

Har-thee-lijke groet,

Linda

Logo MevrCha

 

 

 

Mijn naam is Linda Appelman en ik heb een droom, namelijk: “Thee naar het hoogste niveau brengen”. Met mijn bedrijf Mevrouw Cha, koop ik kwalitatieve thee rechtstreeks in op de plantage en verkoop dit in Nederland. Er is veel onwetendheid op het gebied van thee en de theezakjes cultuur is passé. Kortom: lees, luister, proef en ervaar het zelf!

Banner