Lifestyle

De voordelen van single zijn met Kerst

De kerstdagen staan voor de deur, hebben jullie al plannen gemaakt? Bij sommige gezinnen beginnen ze in september al over de kerstplanning, maar voor mijn gevoel is het dan nog zomer en heb ik helemaal geen zin daar al over na te denken! Maar, eerlijk is eerlijk, als je een partner hebt wil je rekening houden met je eigen familie, met je schoonfamilie en vaak heb je dan ook nog een (lief) dochter/zoon die bij de familie van papa of mama Kerst viert. Dat vergt dan wel wat planning vooraf, natuurlijk.

Single zijn met Kerst is niet erg!

Ik heb een aantal vrijgezelle vriendinnen en ik vroeg hen laatst naar wat voordelen van single zijn met Kerst. Iedereen denkt altijd dat je zielig bent als je met Kerst alleen bent maar dat is onzin. Er zijn ook echt wel voordelen aan verbonden. Ik heb hen om input gevraagd, dit is wat ze zeiden:

  • Op kerstavond in je kloffie onder een dekentje naar All You Need is Love kijken met een reep chocolade en heel veel tissues. Lekker ongegeneerd janken bij alle prachtige liefdesverhalen.
  • Op kerstavond de stad in met al je single vriendinnen, lekker dansen en drankjes drinken tot in de late uurtjes. Er is toch niemand voor wie je op tijd naar huis moet!
  • Geen kerstdag voor je schoonfamilie reserveren, deze dag heb je helemaal voor jezelf. Je hoeft je niet op te tutten en loopt de hele dag in je onesie. Zorg dat je lekkere hapjes in huis hebt gehaald, zet een foute kerstfilm op en maak er een chilldagje van.
  • Sommige families vieren Kerst uitgebreid met veel cadeautjes. Jij niet! Dit geld houd je lekker in je zak of je koopt iets leuks voor jezelf. Nog een voordeel hieraan is dat je niet dankbaar hoeft te zijn voor allerlei lelijke en onbruikbare cadeaus die je krijgt.
  • Leuk zo’n schoonmoeder die ieder jaar met Kerst een smaakloze kalkoen op tafel zet. Dat behoort ook tot het verleden.
  • De bezoekjes met een partner of gezin aan de meubelboulevard op tweede Kerstdag gaan fijn aan jou voorbij.
  • Iedereen zit aan het kerstdiner en jij gaat naar de bioscoop. Dit is echt een aanrader, het is dan heerlijk rustig!
  • Werken tijdens de kerstdagen is ook een goede optie. Lekker 200% binnen harken, terwijl collega’s aan de verplichtingen met de (schoon-) familie voldoen.

Zoals je je leest zijn er best wel wat voordelen van single zijn met Kerst. Het enige puntje dat volgens de meiden wel minder leuk is, is het kerstontbijt in je eentje. Dat is toch echt niet zo gezellig als met een partner.

Weten jullie nog voordelen te noemen van single zijn met Kerst? Ik lees ze graag in de comments!

Fijne kerstdagen lieve mensen, geniet ervan, of je nou samen of alleen bent!

Vanessa Emmel

 

 

Single zijn met Kerst

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner