Bewustwording

Ga schatgraven in jezelf!

Als kind keek ik graag naar de films van Indiana Jones en rond mijn 18de speelde ik nachtenlang Tombraider op de Playstation. Vandaag de dag kijk ik met veel interesse naar docu’s over mensen die naar goud zoeken, mensen die oude mysteries oplossen.

Vooral de gedrevenheid die deze personen laten zien intrigeert me vanuit mijn vak als coach en motivator. Vaak zijn ze de wanhoop nabij of haast op het punt van ‘do or die’, maar zetten dan tòch alles op alles om de uiteindelijke schat te vinden of het mysterie op te lossen.

Jarenlang droomde ik zelf ook van een dergelijk avontuur. Mysteries van het leven hebben me altijd geboeid en zo heb ik veel onderzocht en gelezen over alchemie en andere mystery schools, waaronder gnosticisme. Ik hoorde laatst in een docu iemand zeggen: “Wie droomt er nou niet van superkrachten?!

Superhumans en transhumanisme

Inmiddels is mijn verlangen naar het oplossen van mysteries en het zoeken naar goud vervangen door een pad naar binnen in mijzelf. Over veel schatten die we in ons dragen heb ik al eerder geschreven. De kracht van het intuïtieve, je zintuigen, en vermogen niet te oordelen maar zuiver waar te nemen. Toch neem ik waar dat velen liever een pad volgen naar superkrachten en sommigen zelfs zover gaan dat ze geloven in het bereiken van een onsterfelijke status. X-men, en andere superheldenfilms hebben steeds hetzelfde ingrediënt; de superhuman.

Superhumans

Ga schatgraven in jezelf!

Met de actuele technologie is het zogenoemde transhumanisme niet meer weg te denken uit deze tijd. Artiesten zoals Will.I.AM investeren een hoop middelen in het door ontwikkelen van artificiële intelligentie. Het klinkt ook altijd erg aantrekkelijk moet ik bekennen. De wifidichtheid in Nederland is aardig hoog en het aantal mensen met zware metalen in hun lichaam neemt schrikbarend toe. Wat zou het effect van al die energiegolven zijn op een verzwakt menselijk lichaam. Het aantal kankergevallen stijgt helaas nog steeds en over onze voeding hoef ik niet meer veel te zeggen.

Ik ben niet tegen technologie en voortuitgang maar ik kan waarnemen dat hebzucht gedreven drijfveren niet lijden naar een wereld waarin de technologie ons direct zal dienen. Ja we hebben smartphones en ik typ dit verhaal op een laptop. Soms krijg ik het gevoel dat een grote stad met consumenten een soort megastal aan het verworden is . Menselijk vee, geprogrammeerd om zichzelf te vergiftigen op alle mogelijke manieren. Een soort collectief Frankenstein experiment met het YOLO concept als slagzin. Daarom roep ik je op dat als je er ook vraagtekens bij hebt wat er allemaal om je heen gebeurt: ga schatgraven in jezelf!

Realiseer je dat je op veel listige manieren bang bent gemaakt om jezelf te leren kennen. Durf naar binnen te kijken en je talenten te herkennen erkennen en verkennen. Je zelfwaardering zal stijgen en innerpeace zal meer worden ervaren. Zoek het in jezelf en natuurlijk wees vrij om avonturen buiten jezelf te ervaren, daarin zit ook groei en inzicht. Verdeel je schatgraaftijd evenredig op in avonturen binnen en buiten.

De schatten met de hoogste waarde liggen in jou! Helemaal gratis. Dus: welke schat leg jij onder de kerstboom van jezelf en pak je met liefde uit?

Vader van drie dochters en werkzaam als zelfstandig lifecoach, trainer en loopbaanadviseur. Werkt daarnaast met Ayahuasca . Levensmissie: Anderen bewust maken van talenten en mogelijkheden. Uplift eachother!

Banner