Uitstapjes in september
Lifestyle

Uitstapjes in september

September saai? Balen dat de vakantie voorbij is? Vergeet het maar! Ik heb weer een enorme lijst van leuke, lekkere en interessante uitstapjes voor je verzameld. Dat wordt weer volop genieten!

Fringe festival van 1 t/m 11 september in Amsterdam
Tijdens de eerste 11 dagen van september vinden meer dan 80 voorstellingen plaats op meer dan 40 locaties op het Fringe festival in Amsterdam.

Fringe betekent letterlijk ‘rand’. Een Fringe Festival is een festival op zich, dat plaatsvindt naast een officieel theaterfestival. Het festival is gebaseerd op de beroemde en succesvolle Fringe Festivals zoals deze bestaan in bijvoorbeeld Edinburgh, Adelaide, New York en Delhi. Over de hele wereld zijn meer dan 190 Fringe festivals. Tijdens het Fringe festival in Amsterdam is alles ongeselecteerd, ongetemd en ongejureerd. Het is allemaal niet zo officieel.  

Culifeest van 1 t/m 4 september in Gouda
Gouda Culinair is na een jaar afwezigheid weer terug als Culifeest Gouda. Dit jaar vindt het festival plaats op een unieke locatie, GOUDasfalt. Het terrein is gelegen aan de Hollandse Ijssel, uitkijkend op de Goudse binnenstad en het polderlandschap van de Krimpenerwaard.

Dit jaar is het festival ruimer opgezet met pop-up restaurants, muziek & entertainment en kinderactiviteiten. Vrijdag vanaf 17.00 uur geniet je van de jazzy sounds die over het terrein klinken, terwijl je geniet van een lekker wijntje en hapje. Op zaterdag is er een culinaire MARKT met leuke en lekkere producten van lokale ondernemers en is er een live optreden van The Boston Tea Party.

Naast de markt en muziek vindt er ook een kookwedstrijd plaats, waar ze op zoek gaan naar de beste amateurchef van het Groene Hart. Ook kun je een High Wine doen. Op zondag is de Lazy Sunday Lounge. Vanaf 13.00 uur kun je realxen en staat er een high tea op het menu. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen.  

Stadsfestival op 2,3 en 4 september in Zwolle
Drie dagen lang is het één groot feest in Zwolle. Voor de vijfde keer vindt het Stadsfestival plaats boordevol met muziek, dans en theater. De voorstellingen vinden plaatst langs de kade en op het water. Lang de kade kun je voorstellingen te voet bezoeken en op het water maak je gebruik van een bootje om één van de vaarroutes te volgen. Het Rodetorenplein is het festivalhart, hier zijn gratis kinderactiviteiten, concerten en straattheater te vinden.

Internationale kunst beurs op 9 en 10 september in Rotterdam
Ben je gek op kunst? Ga dan naar de tweede editie van de Rotterdam International Art Fair op 9 en 10 september in de Laurenskerk in Rotterdam. Het is een internationale kunstbeurs waar meer dan 150 kunstenaars van over de hele wereld hun werken laten zien. Voor ieder budget zijn er Schilderijen, beeldhouwwerken, foto’s en illustraties. Altijd al een mooi kunstwerk willen aanschaffen, tijdens de fair worden er meer dan 3.000 kunstwerken tentoongesteld voor de verkoop. 

Into the Woods op 9 en 10 september in Amersfoort
Twee dagen land kun je verdwalen in het bos. Het bos in Amersfoort verandert voor de zevende keer in een wereld waar alles kan, niets is te gek. Kom volop genieten bij Into the Woods, doe een dansje, ruik de geur van het bos en verlies jezelf in een zee van energie.

Kunst in de stal festival op 11 september in Leiden
Kom naar het park in Leiden en slenter langs alle marktkramen die er staan. De producten die worden verkocht hebben allemaal te maken met de titel van de markt Kunst in de stal. Wat betreft de kunst zijn dit zelfgemaakte schilderijen, beelden of sieraden. De producten uit de stal worden ook verkocht. Denk hierbij aan echte boerenkaas, honing, groenten, planten. Naast het shoppen kun je er ook van alles proeven.

Festival het Circus op 9 t/m 11 september in Den Haag
Als je van muziek, theater, dans, art, eten en drinken houdt moet je in het tweede weekend van september in de Haagse wijken Regentesse/Valkenboskwartier zijn. Hier vindt het Festival het Circus plaats. In deze wijk wonen heel veel muzikanten, festivalproducenten, kunstenaars en dansers. Kom naar het festival en geniet van alle creativiteit.

Magneet Festival in Amsterdam op 11, 12 en 13 september
Dit jaar wordt voor de zesde keer het Magneet festival georganiseerd. Kom naar zandvallei de Oostpunt op het Amsterdamse Zeeburgereiland en draag je steentje bij. Magneet is een crowdsourced festival. Hier ontdek je of word je ontdekt. Creatievelingen, kunstenaars en gelijkgestemde komen hier samen. Publiek en artiesten vermengen zich tot één.

RotterdamseKost op 15 t/m 18 september in Rotterdam 
Vier dagen lang kun je genieten van al het moois wat Rotterdam te bieden heeft. Daar staat Rotterdamse Kost voor. Dit vieren ze met een festival in het Museumpark. Voor dit festival komen de beste culturele, culinaire en muzikale partijen samen. Bekijk een expositie, doe een workshop, diner bij een muziekoptreden of ga naar een theaterstuk.

Kiind festival in Amersfoort op 17 september
Op zaterdag 17 september vindt het derde Kiindfestival plaats. Bij dit festival in Amersfoort draait het voornamelijk om de kinderen. Als volwassenen kun je natuurlijk gewoon mee komen en je kind helpen bij het bouwen van hutten of het dierenhotel. Ook kun je dromenvangers maken. Voor de allerkleinste is er een kindertheater. Speciaal voor de ouders zijn er professionals aanwezig met wie je in gesprek kan gaan over opvoeden. Het thema van dit jaar is Grenzeloos. Want grenzen zijn ook maar bedacht! 

Rollend Den Haag op 23,24 en 25 september
De Rrrollende keukens komen naar Den Haag. Heb je zin om gezellig met vrienden af te spreken, lekker te eten en te drinken en genieten van de verschillende muziek kom dan in het laatste weekend van september naar het Lange Voorhout in Den Haag. Het Lange Voorhout staat een weekend vol met foodtrucks van Authentieke Volkswagenbusjes, gepimpte caravans en bakfietsen.

Chocolade festival op 23, 24 en 25 september in Schiedam
Hou jij van chocola? Dan is dit festival iets voor jou. Voor de tweede keer zal het Chocolade Festival van De Bonte Koe in Schiedam plaatsvinden. Kom chocola proeven, maken, kijken. Want er vindt ook een chocolade modeshow plaats. Het is één groot chocolade feest met live muziek. De toegang is gratis.

Markt van 1001 smaken op 25 september in Amsterdam
Op de laatste zondag van september in het Food Center Amsterdam vindt voor de vijfde keer ‘De Markt van 1001 Smaken’ plaats. Hier kun je tegen inkoopprijs gewone en biologische producten kopen waar je ’s avonds een heerlijk gerecht van kan maken.

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner