Lifestyle

Thee en gezondheid

Korte ketens, dat is waar Mevrouw Cha in gelooft. Inkopen bij de boer in het land van oorsprong en verpakken in Stompetoren, Nederland. Zo kunnen we de kwaliteit van ieder zakje losse thee garanderen. Kwaliteit, versheid en een (h)eerlijke pure smaak is namelijk waar het om draait bij Mevrouw Cha thee.

Masterclass Gezonde Korte Ketens

Begin deze maand waren de eindpresentaties van de masterclass “Gezonde korte ketens”. Dit is een samenwerking tussen de Rabobank en Stichting Diverzio.

Mevrouw Cha kon deze masterclass mooi afsluiten met een award, want de jury van 10 verschillende zorginstellingen was het er over eens dat gezonde thee een uniek product is. Een niche, een veelbelovend product in tegenstelling tot de bespoten, ongezonde, massaproductie thee die vervolgens ook nog eens chemisch wordt gearomatiseerd.

Wist je dat in Europa gemiddeld thee 18 seconden in een theeglas hangt en dat de gezonde werkstoffen pas na 15 minuten in je kopje komen? Welke persoon ken jij die minimaal 15 minuten zijn of haar thee in het kopje of de theepot laat zitten? Weet je waar je thee kunt kopen die nog steeds lekker smaakt wanneer je het minimaal een kwartier laat trekken?

Een kenmerk van Mevrouw Cha thee is dat je het 6 uur kunt laten trekken zonder dat het bitter wordt en je het koud en warm kunt drinken. Je hoeft van de meeste soorten thee uit de online thee boutique van Mevrouw Cha maar 4 gram thee te gebruiken voor een liter heerlijke thee, die je vervolgens ook nog 4 maal opnieuw kunt opschenken. Dus van 4 gram thee kun je uiteindelijk (als je dat zou willen) 4 liter thee zetten.

Kortom, een uniek product dat er klaar voor is om door jou ontdekt te worden!

Hoe schenk je Mevrouw Cha thee meerdere malen op?

Bereid de thee volgens de bereidingswijze. Wanneer er nog 1 of 2 cm thee in de pot of in het kopje zit en je bent klaar voor een nieuwe kop of pot thee, dan schenk je het geheel weer op met de juiste temperatuur water. Afhankelijk van de soort thee kun je dit minimaal 4 keer herhalen en maximaal 6 keer.

De voordelen van meerdere malen opschenken:

  • Minder cafeïne, doordat je relatief weinig thee per keer nodig hebt en vaak kunt opschenken.
  • Goede werkstoffen in een kopje (bijv. antioxidanten en polyfenolen).
  • (H)eerlijk en betaalbaar.
  • Van heet water met een smaakje, naar smaakvolle drank.

Bij verdere vragen over thee of als je nieuwsgierig geworden bent naar de smaak van Mevrouw Cha, verwijs ik je graag naar de online thee boutique.

Logo MevrCha

Mijn naam is Linda Appelman en ik heb een droom, namelijk: “Thee naar het hoogste niveau brengen”. Met mijn bedrijf Mevrouw Cha, koop ik kwalitatieve thee rechtstreeks in op de plantage en verkoop dit in Nederland. Er is veel onwetendheid op het gebied van thee en de theezakjes cultuur is passé. Kortom: lees, luister, proef en ervaar het zelf!

Banner