Paleo
Lifestyle

Paleo: eten zoals in de oertijd

Ineens was daar Paleo. Omdat ik alles wat met voeding te maken heeft interessant vind, besloot ik mij te verdiepen in deze nieuwe (of oude) manier van eten.

Wat is Paleo?

Paleo is gebaseerd op hoe men zichzelf voedde in de oertijd. De tijd waarin er nog geen landbouw en veeteelt bestond. De mensen die op deze manier eten geloven dat zij hierdoor gezonder, sterker en fitter zijn en minder kans op “welvaartsziektes” hebben.

Paleo

Natuurlijk en onbewerkt

Mensen die leven volgens het Paleo principe eten geen aardappels, bonen, peulvruchten, granen of producten waar granen in verwerkt zijn. Ook zuivel, suiker of kunstmatige zoetstoffen, pinda’s, soja en tofu worden gemeden.

Waar bestaat het dan wel uit? Het bestaat vooral uit groenten, vis, vlees, eieren, fruit, noten en zaden. De paleo maaltijden bevatten geen e-nummers of andere chemische additieven. En alles het liefst natuurlijk, biologisch, onbewerkt en grasgevoerd. Zoals men in de oertijd at alleen dan wel in een modern jasje. Men gebruikt bijvoorbeeld wel olijfolie of kokosolie en ook amandelmeel, kastanjemeel of kokosmeel. In plaats van suiker gebruikt men kokosbloesemsuiker de zoete aardappel wordt gebruikt als vervanging voor de gewone aardappel.

Variatie in voeding

Ik kook vaak op de Paleo manier, niet omdat ik per se zo wil leven maar omdat ik de gerechten vaak ontzettend lekker vind. Omdat je pure, natuurlijke producten gebruikt smaken de gerechten ook puur en natuurlijk en daar houd ik van. Ik geloof in variatie in je voeding en alles met mate. Soms eet ik ook gewoon lekker een patatje met mayonaise of een boterham met kaas.

Sinds een jaar of wat koop ik het blad Paleo en daar staan toch lekkere dingen in! Wat dacht je van slablaadjes gevuld met tonijnsalade, of zelfgemaakte tomatenketchup voor bij je zoete aardappelfrietjes? Bagels gemaakt van cassavemeel, ook leuk! Of een ontbijtsmoothie met bijvoorbeeld spinazie, appel en peer. Genoeg recepten om eens uit te proberen en wie weet voel jij je daardoor wel sterker en fitter!

Wil je meer leren over de Paleo way of life? Op 20 mei vindt het eerste Paleo event plaats in de Koepelhal in Tilburg.

Liefs Gaby

Logo Gaby Cooks

Mijn naam is Gaby en ik ben de eigenaar van Gaby Cooks. Dit is ontstaan uit mijn liefde voor het koken èn mijn liefde voor een gezond leven. Ik houd van koken en iedereen houdt van eten. Niet iedereen heeft echter altijd zin of tijd om te koken- ik wel! Gaby Cooks maakt het voor iedereen mogelijk om lekker en gezond te eten, in plaats van een kant en klare maaltijd vol onzinnige toevoegingen in de magnetron te zetten. Ik gebruik eerlijke en verse producten voor gezonde avondmaaltijden die passen in een gezonde levensstijl!

Banner