Eropuit in mei
Lifestyle

Wij gaan eropuit in mei! Ga je mee?

Ga je mee? We gaan eropuit in mei! Er zijn deze maand zóveel leuke dingen te beleven dat thuisblijven eigenlijk geen optie is. We hebben een mooie lijst samengesteld. Let’s have some fun! Weet jij een leuk event dat hier niet vermeld wordt? Laat het ons weten in een reactie.

Springkussen Festival van 1 t/m 6 mei in Zoetermeer

In Zoetermeer vindt van 1 t/m 6 mei de eerste editie van het Springkussen Festival plaats. Dagelijks tussen 10.00-17.00 uur kunnen de kids zich uitleven op verschillende luchtkussens en luchtkastelen. Naast al het gespring kunnen ze zich ook laten schminken, spelen en dansen.

Food Festival Lepeltje Lepeltje van 5 t/m 7 mei in Apeldoorn

In Apeldoorn vindt in het eerste weekend van mei het Food Festival Lepeltje Lepeltje plaats. In het Groene Beekpark kun je een heel weekend genieten van heerlijk eten, drinken en toffe muziek. Er treden verschillende bands en dj’s op. Naast al dit leuks is er ook een mooie-spullen-markt waar je rond kunt neuzen.

Eropuit in mei

Internationaal Cider Festival op 6 mei in Rotterdam

Het Cider Festival is als een bierfestival of wijnmarkt, met vele producenten die alles over cider kunnen vertellen. De cider-makers komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Frankrijk, Ierland, Engeland, Estland, Duitsland, Denemarken en Spanje. Het festival vindt op zaterdag 6 mei plaats in de markthal van de Fenix Food Factory aan het water op de Kop van Zuid. Dit jaar is een lustrumjaar. Het festival wordt nu voor de vijfde keer georganiseerd.

Appeltje Eitje foodtruckfestival op 6 en 7 mei in Roosendaal

In het eerste weekend van mei kun je in Roosendaal gaan genieten tijdens het eerste foodtruck festival van Roosendaal. Het Vrouwenhofpark wordt omgetoverd tot Appeltje Eitje met wel 15 foodtrucks. Er worden verschillende gerechten geserveerd, muziek gemaakt en voor de kids is er een kinderhoek met leuke activiteiten en springkussens.

Eropuit in mei

Lente Bockbier wandeling op 7 mei in Arcen

Twee keer per jaar is er in Arcen een Bockbier wandeling. Op 7 mei is de Lente Bock wandeling waar zes Lentebieren op het menu staan. Het is een leuke wandeling langs zes cafés door de natuur van Arcen. Bij de start krijgt iedereen een Bockbierglas en krijg je in de zes cafés steeds een ander soort Lente Bock. Dit zijn de deelnemende cafés: Hertog Jan Proeverij, café de Inaborg, café de Maert, café Rayer, De Arcense Herberg en Graanbranderij de IJsvogel.

Nederlands Bierproeffestival van 11 t/m 13 mei in Den Haag

Voor de 6de keer vindt het Nederlands Bierproeffestival plaats in de Grote Kerk van Den Haag. Drie dagen lang presenteren 30 grote en kleine bierbrouwers hun bieren. Je kunt o.a. een masterclass volgen over bierstijlen en het brouwproces. Of gewoon lekker genieten van verschillende soorten bier.

Eropuit in mei

Fonteyn Festival van 12 t/m 14 mei in Utrecht

In Utrecht wordt het Janskerkhof omgetoverd tot één groot wijnfestijn. Verschillende wijnhuizen en wijncafe’s uit de regio Utrecht presenteren hun assortiment aan topwijnen. Naast alle wijnen komen er verschillende mobiele keukens van restaurants uit de omgeving. Die passende gerechten serveren. Naast al het eten en drinken zorgen ze dat de sfeer er goed in komt met veel live muziek.

Operadagen van 12 t/m 21 mei in Rotterdam

Voor de twaalfde keer vindt in Rotterdam het tiendaags internationaal opera- en muziektheaterfestival plaats. Er zijn meer dan 100 producties te zien in de grote theaters van Rotterdam. Muziekliefhebbers uit heel Europa komen hiervoor naar Rotterdam. Als je nog nooit naar een opera- of muziektheatervoorstelling bent geweest is dit je kans. De voorstellingen zijn erg toegankelijk voor iedereen.

Eropuit in mei

Nationale Molendag op 13 en 14 mei

Altijd al bij een molen binnen willen kijken? Dit is je kans. In het tweede weekend van mei vindt de 45ste Nationale Molendag plaats. Meer dan 950 authentieke molens in Nederland worden opengesteld voor publiek. Onder de naam ‘Kom in de molen’ kun je een molen bij jou in de buurt bezoeken.

Visserijdagen van 22 t/m 27 mei in Urk

Nog nooit in Urk geweest? Dan is het zeker de moeite waard om in de week van 22 t/m 27 mei naar het vissersdorp te gaan. Het dorp bruist van de activiteiten. Zie hoe schol en tong worden verwerkt, hoe je ze kunt bereiden en proef de smaken ervan. Ook wordt er veel uitleg gegeven over de moderne en duurzame visserijtechnieken. Het hoogtepunt van de week is Vlaggetjesdag op zaterdag 27 mei met de vlootschouw.

Breda Jazz Festival van 25 t/m 28 mei

Vanaf Hemelvaartsdag wordt Breda voor vier dagen omgetoverd tot een jazzfestival. Op meer dan 18 podia vinden er optredens plaats van jazzbands en muzikanten uit binnen- en buitenland. Tijdens het festival hoor je veel verschillende jazzstijlen en aanverwante muzieksoorten.

Tong Tong Fair van 25 mei t/m 5 juni in Den Haag

De eerste editie van de huidige Tong Tong Fair werd in 1959 georganiseerd. Toen heette de Indische manifestatie Pasar Malam Tong-Tong. Een groepje Indische Nederlanders die de Indische cultuur zo mooi, inspirerend en belangrijk vonden, gingen dit evenement organiseren om dat aan iedereen te laten zien. De Tong Tong Fair is de grootste Indische happening van de wereld, waar Oost en West elkaar ontmoeten in een sfeer van vriendschap, gastvrijheid en inspiratie.

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner