Uitstapjes in mei 2018
Lifestyle

Laten we gaan! Uitstapjes in mei 2018

De lente is in volle gang, wat is het weer genieten! Ook in mei is er uiteraard weer heel veel te doen. Van het circusstad festival tot storytrails, bier en appelsap: voor iedereen zijn er wel leuke uitstapjes te vinden. Ik heb er een paar verzameld voor je. Weet jij ook een leuk event? Deel het in een reactie!

Circusstad Festival van 2 tot en met 6 mei in Rotterdam

In het hartje van Rotterdam vindt 5 dagen lang het Circusstad festival plaats. Je kunt genieten van theater, dans en live muziek. Op het Schouwburgplein vinden losse acts plaats en ’s avonds beleef je internationale topvoorstellingen in de Rotterdamse Schouwburg en het Oude Luxor Theater.

Kunst- & Cultuurroute op 6 mei in Middelburg

Iedere eerste zondag van de maand vindt in Middelburg de Kunst- & Cultuurroute plaats. Galeries, musea, ateliers en andere leuke winkels in monumentale panden openen dan hun deuren. De route loopt langs 37 locaties in de binnenstad van Middelburg. Van 13.00 tot 17.00 uur kun je overal binnenlopen, rondkijken en kennismaken met de makers

Storytrail stadswandeling op 6 mei in Dordrecht

Op de eerste zondag van mei kun je in Dordrecht genieten van een historische rondleiding en vertelvoorstelling in één. Verhalenverteller Godefridus neemt je mee op ontdekkingsreis. Deze theaterwandeling sleurt je mee in de roemruchte historie van Hollands oudste en machtigste stad. Eeuwenlang was de haven van Dordrecht machtiger dan die van naaste buur Rotterdam.

Bier en Appelsap Festival op 10 mei in Utrecht

Voor de tweede keer vindt het Bier en Appelsap Festival plaats in Utrecht. Dit jaar kun je het festival vinden in de Botanische Tuinen in Utrecht. Er is een uitgebreid programma voor alle leeftijden om je de hele dag te vermaken met je gezin. Van te voren kun je een kaartje kopen via onderstaande link.

Hemeltjelief festival op 10 mei in Amsterdam

Dit jaar bestaat Hemeltjelief 10 jaar. Dat betekent dat je de hele dag het beste van het beste van 10 jaar Hemeltjelief krijgt voorgeschoteld. Er is voor alle leeftijden van alles te beleven. Met een super leuke mix van kinderactiviteiten, straattheater, kunstinstallaties, live-bands en heel veel eten en drinken kun je je hier heel de dag vermaken.

Breda Jazz Festival van 10 tot en met 13 mei

Voor de 48ste keer vindt het oudste en grootste jazzfestival van Nederland plaats in Breda. In vier dagen tijd worden er over bijna 17 podia door de binnenstad 180 optredens gegeven van jazzbands en muzikanten uit binnen- en buitenland. Alle buitenconcerten zijn gratis toegankelijk. Het festival heeft jaarlijks circa 250.000 bezoekers uit de regio Breda en uit alle delen van Europa en zelfs daarbuiten.

Uitstapjes mei 2018

Foodfestival Lepeltje Lepeltje van 18 tot en met 21 mei in Amersfoort

Voor de vijfde keer komt het cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje weer naar Amersfoort. Het Burgemeester Brouwerplantsoen vormt het decor waar je vanuit de mobiele keukens verschillende gerechten kunt proeven terwijl er live band en DJ’s spelen. Voor de kinderen is er ook heel veel leuks te doen en je kunt rondneuzen op de mooie-spullen-markt.

Eten op Rolletjes festival van 19 tot en met 21 mei in Ede

Ook in Ede wordt tijdens het Pinksterweekend voor het vijfde jaar het Akoesticum gevuld met foodtrucks voor het culinair festival Eten op Rolletjes. Een openluchtrestaurant met 30 foodtrucks, theater, live muziek en de toegang is gratis.

Nederlands Bierproeffestival van 24 tot en met 26 mei in Den Haag

Het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag is het openingsevenement van de Week van het Nederlandse Bier. Tijdens het festival komen ongeveer 40 Nederlandse brouwerijen 200 soorten bieren presenteren. De opening is op donderdagavond, op deze avond wordt het Beste Bier van Nederland 2018 bekendgemaakt. Dus hou jij van bier en wil jij heel veel verschillende biertjes proeven dan ben je hier op het juiste adres.

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner