Na de bevalling
Lifestyle

Na de bevalling. Alles is anders!

Nu ik dit schrijf is Kick alweer 2 maanden oud, een mooi moment voor een terugblik op de weken na de bevalling. Waar moet ik beginnen?! Als je net bevallen bent feliciteert iedereen je en roept: “Nou, genieten hè!” Ja, genieten doe ik zeker, begrijp me niet verkeerd, maar ze mogen je ook best vertellen hoe pittig het is de eerste weken na de bevalling!

Hmm.. nu ik erover nadenk.. misschien hèbben ze het me wel verteld, maar heb ik niet echt geluisterd en wuifde ik het weg. 😉 Dacht ik: ach, hoe pittig kan het zijn?! Nou, héél pittig kan ik je inmiddels vertellen en dan heb ik geloof ik nog een makkelijk kind!

Na de bevalling

Steeds meer een ritme

Kick is nu 2 maanden en een dag oud. Terwijl ik dit zat te typen werd meneer wakker en wilde drinken. Daar moet mama niet te lang mee wachten want dan is het brullen! Daarna ben ik weer lekker met hem bezig geweest en nu heb ik weer tijd om even verder te tikken. Een baby laat zich absoluut niet sturen. Nu bijvoorbeeld heb ik met mijn moeder afgesproken, maar hij blijft slapen.. Wil hem ook niet wakker maken, hij zal dit lange slaapje wel nodig hebben.

Maar om even terug te komen op hoe het nu gaat.. het gaat goed! We krijgen steeds meer een ritme. Maar toch, elke keer als ik net denk dat ik het door heb komt hij in een sprongetje of heeft hij een regeldag.

Na de bevalling

Marathon

Wat waren de eerste weken zwaar! Als kersverse mama ben je aan het herstellen van je bevalling en laat die van mij nou best pittig geweest zijn, lees: sterrenkijker. Ik heb altijd gezegd dat ik nooit een marathon ga doen, maar geloof me, die heb ik op 28 april echt gedaan!

Vervolgens heb je na de bevalling naast je herstel nu ook de zorg voor je kleine en is alles nieuw. Er komt zóveel op je af dat ik de eerste weken echt even ben gaan coccoonen om mij op de kleine man te richten. Ik geef borstvoeding, wat gelukkig heel snel goed ging, maar dat vergde ook veel aandacht en energie. Nu ben ik zo blij dat het is gelukt en ik merk ook dat het voeden steeds makkelijker gaat.

Na een week ben ik lekker gaan wandelen, maar merkte dat ik veel te snel wilde. Zo bizar hoe je lichaam verandert na je bevalling. En dan vooral je core. Die is bij mij altijd heel sterk, maar nu voelt het zo slap aan. Vanaf week 7 ben ik oefeningen gaan doen om mijn core weer te versterken. 

Bloggen met een baby

Joehoe ben ik weer! Kick is nu twee maanden en 3 dagen oud. Zo gaat dat dus, bloggen met een baby. De baby bepaalt wanneer je wat doet. Op het moment dat hij overdag slaapt kan ik iets anders doen. Van tevoren denk ik dan na over wat prioriteit heeft. Meestal slaapt hij twee uur achter elkaar, soms drie.

In de tijd dat Kick slaapt ga ik zelf douchen en aankleden, eet ik wat en ruim ik op. Dan doe ik een was, doe ook een home workout tussendoor en ik ga naar het toilet. Ja, echt! Je leest het goed. Zelfs dat doe je niet rustig als je baby wakker wordt en huilt omdat hij wil eten!

Vaak ben ik veel te ambitieus met wat ik allemaal wil doen als hij slaapt. Als ik halverwege ben wordt de kleine man wakker en dan ben je zo weer één of twee uur met hem in de weer. Voeden, wassen, schone luier, schone kleertjes. En ga zo maar door.

Makkelijker

Je hoort mij niet klagen hoor, want wat is het een heerlijk ventje en wat hou je van zo’n mannetje, echt bizar dit gevoel! Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat echt heel je leven op zijn kop staat en alles anders is. Alle mama’s die ik ken zeggen dat het makkelijker wordt en dat je een ritme vindt. Nu bij week 9 kan ik al zeggen dat het echt zo is, vergeleken met een paar weken geleden wordt het nu al makkelijker en weet ik wat hij wil.

Ik herken zijn signalen en dat is heel fijn. Nu bijvoorbeeld is het 7.00 uur en hij slaapt nog steeds. Hij is vannacht om 02:46 gekomen om 5 minuutjes te drinken en verder te slapen. Normaal komt hij rond 02:00 en 05:00 uur voor voeding. Gister is hij overdag veel wakker geweest, dus misschien heeft hij zijn ritme omgegooid. We gaan het meemaken.

Ik sluit nu snel mijn blog af, kan ik nog een workout doen voordat hij wakker wordt!

Vanessa Emmel

 

 


Na de bevalling

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

This article has 3 comments

 1. Marianne

  Wat een mooie jongen is Kick💙💙

 2. Eef

  Jeetje dit kon ik ook geschreven hebben bizar! Mijn meisje is nu 9 weken. Ik beaam alles! Geen woord om gelogen!

  • Vanessa

   Ahhh Kick is 28 april geboren, bijna even oud 😁 leuk dat je in dezelfde fase zit! Liefs Vanessa

Comments are now closed.
Banner