Verse thee
Lifestyle

Hoe vers is jouw thee?

Theereizen maken om pure verse thee in te kopen. Deze unieke (h)eerlijke thee biedt Mevrouw Cha te koop aan. Dit doe ik om mijn doel te verwezenlijken, namelijk thee in Nederland naar het hoogste niveau brengen.

Mevrouw Cha

Verse thee en glazen theepotten

Mevrouw Cha vindt het belangrijk dat je weet hoe het zit op het gebied van thee. Hoe vers is de thee die je in je keukenkastje hebt staan? Waar komt de bruine aanslag in mijn theepot en theekopje toch vandaan? Waarom gebruikt Mevrouw Cha bijna alleen maar glaswerk om thee te drinken?

Vandaag deel ik enkele thee-tips met jullie, zodat je meer te weten komt over het hoe en waarom van theedrinken.

Schone theepot

Die bruine aanslag in de theepot kan echt niet, het beïnvloedt de smaak van de thee die je drinkt. Drink je veel verschillende soorten thee, gebruik dan een glazen theepot zodat je de thee proeft zoals deze bedoeld is.

Bruine aanslag

Deze ontstaat wanneer de stoffen in het water de binding aan gaan met de thee. Dit kun je gemakkelijk zelf testen door je thee met Spa Blauw te bereiden, een water met een lage droogrest (zie de kleine lettertjes op het etiket).

Verse thee

Heb jij weleens een oogstdatum op een verpakking zien staan? Daarom is thee inkopen bij de oorsprong zo belangrijk. Daarbij komt kijken dat 7% van de verkoopprijs normaliter naar de theeboer gaat en het overige geld naar de andere schakels in het proces.

Less is more

Gebruik minder losse kwalitatieve thee, laat het langer trekken en schenk de thee minimaal 4x op. Wist je dat de antioxidanten uit de groene thee pas naar 10 tot 15 minuten in het water komen?

Verse thee

Mocht je meer willen weten over thee, schuif dan eens gezellig aan bij een theeproeverij in de theekamer van Mevrouw Cha. De eerste open theeproeverij staat gepland op zondag 2 april 2017 van 11:00 uur tot 12:00 uur.

Kun je niet zo lang wachten? Boek dan een privé theeproeverij vanaf 6 personen. Laat je verrassen en proef thee samen met de meest interessante mensen en stel alle vragen die je hebt over thee.

Ik vind het delen van kennis belangrijk en daar heb ik jullie inspirators, foodies en theeliefhebbers voor nodig!

Tot snel!

 

 

Mijn naam is Linda Appelman en ik heb een droom, namelijk: “Thee naar het hoogste niveau brengen”. Met mijn bedrijf Mevrouw Cha, koop ik kwalitatieve thee rechtstreeks in op de plantage en verkoop dit in Nederland. Er is veel onwetendheid op het gebied van thee en de theezakjes cultuur is passé. Kortom: lees, luister, proef en ervaar het zelf!

Banner