38 weken zwanger
Lifestyle

38 weken zwanger en verlof

Tik, tak… tik, tak… het aftellen is begonnen! Wat in augustus nog zo ver weg leek komt nu opeens wel heel dichtbij. Deze week ben ik 38 weken zwanger en ben ik twee weken met verlof. Even een update over de laatste loodjes (nu snap ik de uitdrukking ‘laatste loodjes’ ècht heel goed!) en een update over mijn verlof.

Kussengevecht

Zoals jullie wel hebben kunnen lezen heb ik echt een hele fijne zwangerschap gehad. Geen rare kwalen of cravings. Ik voelde mij heel lang echt super goed en kon lekker al mijn trainingen blijven geven. En toen ging ik met verlof, wat ook wel een dingetje was hoor, maar daar schrijf ik zo meer over.

De afgelopen twee weken vanaf week 36 heb ik best wat pittige momentjes gehad. Alles kost meer moeite, meer energie en dan dat slapen, dat is ook geen pretje. Terwijl ik dit schrijf is het dan ook 05.30. 😉 Tja, je moet toch wat, ik ben al een uur wakker. Op advies heb ik een voedingskussen gekocht, want daar schijn je dus lekker mee te slapen. Ik kan je vertellen dat ik het een regelrecht onding vind!

Wat een enorm groot ding in je bed wat echt niet lekker ligt. Na 10 minuten in de meest rare posities gelegen te hebben heb ik hem mijn bed uitgegooid. Nu lig ik voor wat extra steun met een klein kussentje van Ikea, super fijn en ook nog € 55,- goedkoper haha.

Moe!

Verder merk ik dat ik veel sneller moe ben. Ik dacht wel dat ik door kon gaan in de snelheid waarmee ik de afgelopen weken/maanden leefde, maar mijn lichaam riep mij terug. Ik dacht leuk met verlof en heel mijn agenda stond vol met afspraken, lunch hier, etentje daar, tussendoor nog even een koffie afspraak. Nou ik kwam er snel achter dat dat dus helemaal niet ging. Ik was moe, voelde mijn lijf en wilde cocoonen, even mijn wereld wat kleiner maken.

Laat mij maar lekker in huis rommelen. Baby kleertjes wassen, de laatste spulletjes voor de baby kopen, veel slapen, lezen en naar de bevalling toe leven. Dat ben ik dus ook gaan doen en het bevalt me heel goed. Ik bekijk nu per dag hoe ik mij voel en waar ik zin/energie voor heb. Dit blijf ik tot de bevalling nog wel vasthouden. Ben ook zo benieuwd wanneer de kleine man besluit te gaan komen!

Verlof

En dan nog even een stukje over mijn verlof. Tja dat was ook wel een dingetje voor mij. Ik geef al 7 jaar lang 7 dagen in de week training en Healthclub OpenAir is natuurlijk echt een beetje mijn kindje. Als je al zo’n tijd iedere dag training geeft en iedereen wekelijks ziet, krijg je echt een band met iedereen. Het voelt echt als loslaten.

Het was wel even lastig, maar ik ben zó trots dat ik met zoveel top trainers mag samenwerken en ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen. Stuk voor stuk staan zij iedere week met zoveel passie en enthousiasme de trainingen van Healthclub OpenAir te geven. Dat vind ik echt zo gaaf om te zien, super dank daarvoor trainers!

In juli sluit ik me weer bij jullie aan en geef ik weer samen met jullie de trainingen. Voor nu alle focus op de babyboy!

Vanessa Emmel

 

 

38 weken zwanger


Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner