Lifestyle

Liefde voor jezelf

Liefde voor jezelf

Hoe heerlijk is het: ‘liefde voor jezelf’, dat wil toch iedereen? Soms vinden we dat een beetje raar want dan denken we dat het egoïstisch is, maar nee dat is niet egoïstisch! Ook ik heb dat gemerkt de afgelopen jaren.

Ik was altijd voor iedereen aan het zorgen, ik wilde dat het met iedereen goed ging. Daardoor vergat ik mezelf. Gaandeweg op alle vlakken in het leven zoals vriendschap, liefde, werk ben ik tegen veel dingen aangelopen en heb ik veel lessen geleerd. Dan komt er een moment, dat je beseft: ik geef, ik geef, ik geef. Hoe belangrijk is het om ook aan jezelf te geven?! Ik kan je vertellen, dat is héél belangrijk! Dat ben ik dus ook gaan doen, ik ben meer liefde aan mezelf gaan geven.

Hoe heb ik dat gedaan? Bij alles wat ik deed dacht ik; “doe ik dit omdat ik het graag wil, of doe ik het alleen omdat ik de ander blij wil maken?” En als ik iets doe wat ik zelf heel graag wil en ik maak daarmee ook nog een ander blij, heb ik gelijk twee vliegen in één klap. Maar wat het belangrijkste uitgangspunt is: ik doe het omdat ik het wil en omdat ik er blij van word.

Ik merkte dat ik hierdoor veel meer rust had, dat ik me veel sterker voelde en ik veel lekkerder in mijn vel ging zitten. Ik was veel meer in balans. Ik voelde me gewoon goed! Ik voelde me krachtig en sterk, ik kreeg een soort powerboost: “BAM! Hier ben ik!”

Toen bedacht ik me dat ik dit eigenlijk wil delen met iedereen, want op het moment dat je zelf genoeg gevuld bent met liefde en je dat continu blijft voeden en onderhouden, dan kun je ook weer wat weggeven. Maar wel door ook weer een beetje te ontvangen! Je geeft liefde weg en je krijgt het ook weer terug. Zo blijf je in balans blijf je je krachtig en sterk voelen.

Maar hoe doe je dat dan? Jezelf vullen met liefde? Ik doe dat onder andere door:

 • Elke week twee sportmomentjes voor mezelf te plannen
 • Eén keer per week een nagellak momentje. Dan ga ik lekker zitten met een kop thee, muziekje aan en lekker ontspannen mijn nagels vijlen en lakken.
 • Muziek luisteren
 • Meditatie moment
 • Afspreken met familie en vrienden. Dat vind ik heerlijk! Samen komen met de mensen met wie je het fijn hebt, mooie gesprekken hebben, lol maken, wijntjes drinken.

Bekijk mijn filmpje, dan kun je zien hoe wij dat doen. Samen komen en heerlijk genieten!

Liefs, Vanessa

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

This article has 7 comments

 1. Mirije

  Echt een SUPER mooie site, voor t eerst dat ik even tijd maak ernaar te kijken, wat een leuk filmpje ook!!! Leven is mooi, leven is een droom! Genieten zullen we…. Dikke kus!

 2. Henk

  Heerlijk elke week dat nagellak momentje!

 3. Marianne

  Trotsopmijndochter

  Super, Prachtige en Stralende site!!,xx

 4. Alida

  Lief nichtje!

  Wat ben ik trots op jou! Wat heb je er een super mooie site van gemaakt 🙂
  Ga zo door, als ik terug ben kom ik een detoxkuur bij je volgen 🙂

  Dikke kus!! Love you!

 5. Jacqui Santbergen

  Enjoy life, so true! 🙂 Zo super belangrijk, ik vind deze website helemaal geweldig. Super dat je dit hebt opgezet, dit geeft maar al te duidelijk aan hoe een mooi mens jij bent 🙂 Keep up the good & positive work, ik weet zeker dat veel mensen hier wat aan zullen hebben, ik blijf jullie in ieder geval volgen! Liefs, Jacqui

Comments are now closed.
Banner