Blog-Marit-Sept
Bewustwording

Ik in Jou. Hoe jij mijn spiegel bent.

Spiegel, spiegel..

Ik zie mijzelf in jou. In de dingen die jij doet, zegt en denkt zitten lessen voor mij verscholen. Lessen over mijzelf. Dankzij jou leer ik wie ik ben. Het mooie is, daar hoef jij helemaal niets voor te doen- het is helemaal aan mij om aanwezig te zijn in het moment met aandacht en opmerkzaamheid.

Die spiegel zie ik in jou, en in alles om mij heen. Het leven brengt me lessen waar ik inmiddels dankbaar voor kan zijn. Ik schrijf ‘inmiddels’, want dit heb ik ècht niet altijd ingezien. Jarenlang verdronk ik in ‘gebeurtenissen’ en mijn ego had dan het allerhoogste woord. Nu kan ik zien dat alles (echt alles, zelfs met terugwerkende kracht!) en iedereen op mijn pad in werkelijkheid kadootjes zijn: ze helpen mij groeien!

Overal zie ik mijn eigen reflectie. In alles om me heen! Dat innerlijke stemmetje dat boosheid oproept, verdriet, verontwaardiging- dat is luidkeels geroep van mijn stampvoetende ego en ik heb op ieder moment een keuze wat ik daarmee doe. Laat ik mijn ego met me aan de haal gaan? Of neem ik het waar en leg ik het naast me neer zodat ik opensta in liefdevolle aandacht en mijn energie kan stromen?

We kennen allemaal wel iemand die een bepaalde reactie bij ons teweegbrengt- iemand ‘die ons irriteert’. Maar het mooie is: het is niet die persoon die ons irriteert. Het zijn onze eigen thema’s welke die persoon bij ons oproept, die ons bezighouden. Ken je die mooie spreuk?

People will love you, people will hate you, and none of it will have anything to do with you.

Probeer het maar eens uit! Kijk maar eens met deze ogen naar die irritante collega of die vervelende buurvrouw en onderzoek bij jezelf wat er nu ècht in jou gebeurt. Als je eenmaal zo in het leven staat, dan realiseer je je volledig dat niemand je boos, verdrietig of blij kan maken, behalve jijzelf. Jij hebt het roer in handen! Jouw geluk is niet afhankelijk van een ander, van een situatie of locatie. Het zit in jezelf!


… Iedere maand zal ik een blog schrijven voor Uit Liefde Voor Jezelf. Mijn blogs gaan over mindfulness, nondualiteit, reflectie, spiritualiteit, zelfontplooïng, intuïtief leven vanuit je hart.

Vandaag wil ik graag een gedicht met jullie delen. Een gedicht dat ik enige tijd geleden schreef over “wat je ziet, dat ben je zelf…” ♡

Ik kijk naar jou en ik lach

Want wat ik zie

Is niet een ander mens

Wat ik zie, is dat wat ons verbindt

Ik ontdek mezelf in jou en ik voel 

Dat jij mij ook herkent

Dus ik kijk naar jou en ik lach

Met jouw eigen lach

Want wat je ziet is niet

Dat ik een ander ben

Wat je ziet, dat ben je zelf.

~ One Love ~

M©M

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

This article has 8 comments

 1. Liselotte

  Prachtig Marit, dank..!

 2. Hélène Jadoul

  Dankjewel Marit, voor dit mooie gedicht.

  Wens jou en Gaia een mooie-gelukkige toekomst in jullie nieuw tehuis!
  Knuffel …. <3

 3. Suus

  <3 Beeldschoon…

 4. Anita

  Wat een prachtig stukje.. Dank je wel, lieve Marit!

Comments are now closed.
Banner