40 worden
Lifestyle

Een week lang verjaardag vieren!

Het is toch iets speciaals, het gevoel dat je hebt als je van 20 naar 30 gaat of van 30 naar 40, van 40 naar 50. Je bent geen tiener, twintiger of dertiger meer, maar (in dit geval) nu een veertiger.

Afgelopen 27 januari werd mijn man 40 jaar! En je weet wat ze bij mannen zeggen die ouder worden?! Ze worden steeds knapper, mooier en charismatischer, of ze komen in hun tweede jeugd terecht, ook wel de midlifecrisis genoemd. Nou laat die van mij dan maar knapper, mooier en charismatischer worden in plaats van in een midlifecrisis terecht te komen. Oké, oké die motor wil hij al heel lang dus die mag er wel komen. 😉

Daar hoort een feestje bij!

Verjaardagen, speciale gebeurtenissen en mijlpalen moet je uitgebreid vieren. Nou ja, dat vind ik. Jelle is iets meer bescheiden en vind het leuk om iets aan zijn verjaardag te doen, maar niet al te groot. Hij wist niet zo goed hoe hij het dit jaar moest vieren, want 40 is natuurlijk een mijlpaal en daar hoort een feestje bij. Toch gaat hij op dit moment het liefst lekker met mij en dochter Anneloes op pad, dus geen groot feest.

Natuurlijk had ik al allemaal ideeën en vroeg ik hem of ik zijn verjaardag mocht regelen, maar dan wel op z’n Jelle’s en niet op z’n Vanessa’s. 🙂 Dat vond hij een goed idee en hij gaf mij een vrijbrief om er iets leuks van te maken.

In het zonnetje gezet

Omdat Jelle altijd zo lief is voor mij, eigenlijk voor iedereen vond ik dat hij nu eens echt goed in het zonnetje gezet mocht worden. Vanaf de week voor zijn verjaardag heeft hij iedere dag verrassingen gekregen. Er kwamen kaarten, ballonnen en cadeautjes binnen van allemaal lieve vrienden en familie. Op maandag moest hij zich melden voor een heerlijke massage en op woensdag heb ik hem naar de Barbier gebracht. Vrijdagavond moest hij klaar staan met een tas met kleding en hebben Anneloes en ik hem ontvoerd naar Hotel New York waar we gingen overnachten in een waanzinnig gave kamer.

Die avond hebben we cocktails gedronken en sushi gegeten. Zaterdagochtend de dag van zijn verjaardag op bed heerlijk koffie gedronken en alle cadeautjes uitgepakt.

Verjaardag

Om 10.00 uur was de volgende verrassing, we gingen ontbijten bij Kopi Soesoe. Vanaf Hotel New York wandel je zo over de brug naar de overkant en kom je bij Kopi Soesoe terecht. Jelle zijn broer, schoonzus en nichtje zaten ons al op te wachten.. surprise! Hier hebben we de ochtend met elkaar doorgebracht en heerlijk ontbeten.

SS Rotterdam

Toen ging de verrassingstocht weer verder. We zijn met zijn drieën doorgewandeld naar de SS Rotterdam. De Rotterdam uit 1959 is het vijfde schip met die naam, in dienst van de Holland-Amerika Lijn. Het maakte tussen 1959 en eind 2000 het laatste decennium mee van de trans-Atlantische lijnvaart en was daarna een succesvol cruiseschip. Sinds 4 augustus 2008 ligt het stoomschip als drijvende attractie aan het Derde Katendrechtse Hoofd in de Maashaven in Rotterdam. Wij hebben een rondleiding gedaan met een audiofoon en de gidsen over de dekken, de kamers en de verschillende stijlvolle zalen. Echt een aanrader om te doen.

Verjaardag

Nog meer verrassingen

Na afloop hebben we nog een taartje gegeten in Hotel New York en zijn we weer in de auto gestapt naar de volgende verrassing. Dit was in Gouda bij de Zalm en bij het Italiaanse restaurant op de markt, Delizie. Daar waren als verrassing onze families en hebben we Jelle zijn verjaardag afgesloten met een borrel en een etentje.

Poe hee! Wat een dag, of beter gezegd: wat een week! Maar helemaal geslaagd, al zeg ik het zelf. Op de vraag wat Jelle vond van zijn verjaardag en alle verrassingen antwoordde hij:

“Ik heb een super leuke week gehad! Alle kaarten, berichtjes, verrassingen en met name de quality time met elkaar, vond ik heel fijn. Dat we deze mijlpaal ook met familie hebben gevierd vond ik ook heel waardevol. Een dik feest met vrienden kan ook zonder reden en doe ik binnenkort ook weer. Dan om het leven te vieren.” 😉

En hoe voelt het om nu 40 te zijn?

“Een tikkie belegen. Ik ben mij bewust dat mijn wens voor een Harley nu zal worden weggezet als Midlife… Ik neem deze wens dus nog even in overweging haha.” 

Vanessa Emmel

 

 


 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner