Modellenleven Cherelle
Lifestyle

Het modellenleven van Cherelle Diederik

Er zijn zoveel meisjes die als droom hebben om ‘later’ model te worden. Uiteindelijk zijn het er maar een paar die hun droom waar kunnen maken en het modellenleven ingaan. Laat dat nou toevallig mijn nichtje Cherelle Diederik zijn. Op de één of andere manier wekt het toch altijd mijn interesse en ben ik benieuwd hoe modellen leven.

Moeten modellen veel doen of laten om zo’n mooi figuur te hebben? Wordt je echt afgewezen als je een grammetje te zwaar bent? En hoe krijg je steeds weer nieuwe opdrachten? Ik vraag in deze blog Cherelle het hemd van haar lijf.

Is het altijd al een droom geweest om model te worden?

Eerlijk gezegd heb ik er zelf nooit over nagedacht want toen ik opgroeide waren er nog helemaal geen tv programma’s over modellen en was er nog geen social media waar het nu allemaal veel meer ter sprake komt. Wel werd er toen ik op de middelbare school zat meerdere keren door verschillende mensen gevraagd of ik Model was. ‘uh nee?’ zei ik dan.

Het was wel altijd een droom geweest om veel te gaan reizen en de wereld te zien. Ik had via mijn buro een aanvraag gekregen om drie maanden on stay te verblijven in Tokyo, Japan. Nou dat wilde ik wel daar hoefde ik niet heel lang over na te denken. Alleen was ik toen pas 16 en mocht ik van mijn ouders en Opa en Oma niet. Pas een jaar later toen ik mijn Havo had afgerond mocht ik dan eindelijk wel weg!

Modellenleven Cherelle

Bron: Supertrash webshop

Hoe ben je in dit wereldje terecht gekomen?

Omdat er meerdere keren tegen mij werd gezegd dat ik model zou moeten worden (of in ieder geval proberen) heb ik een beetje rondgevraagd hoe en waar dat dan allemaal moet.

Een vriendinnetje bij mij in de klas heeft toen aan mij uitgelegd naar welk bureau ik foto’s moest sturen en ik mocht gelijk diezelfde week nog langs komen op een casting. Er waren ook nog 30 andere meisjes. Ik werd als enige meisje uitgekozen en vanaf dat moment is het balletje gaan rollen.

Wat moet je doen en wat moet je laten om in topvorm te blijven?

Ik heb niet dagelijks een shoot maar ik houd wel dagelijks een gezonde levensstijl aan. Eigenlijk ben ik dat nu wel gewend en zo is mijn leven gewoon. Ik zal niet een hele zak chips op te bank leeg eten want ik weet dat ik mijn lichaam daar niet blij meemaak. Ik sport veel en vind het heerlijk om bikram yoga en hot yoga te beoefenen. Ook wandel ik veel, lekker buiten door het park.

Wordt je echt afgewezen als je een grammetje te zwaar weegt?

Voor een speciale klus moet je natuurlijk wel de kleding passen die moet worden gedragen tijdens de shoot. Als de kleding dan net iets mooier bij iemand anders zit tijdens de casting, dan kan het zijn dat het andere model dan wordt gekozen.

Ik heb vaak in Aziatische landen gewerkt en daar wordt wel streng naar je maten gekeken. De kleding samples worden in een speciale maat gemaakt en het is wel de bedoeling dat je die maten aanhoudt.

Het kan zijn dat je het moeilijk vindt om een gezonde leefstijl aan te houden dan kun je bijvoorbeeld samen met de in-house personal trainer van je modellenbureau een sport- en voedingsschema maken. Veel jonge meisjes die net komen kijken hebben geen idee wat ze het beste kunnen eten en wat ze beter kunnen laten staan. Het is overigens echt niet zo dat je alleen maar sla en rauwkost hoeft te eten.

Modellenleven Cherelle

Bron: O’Neill – Winter 2017

Hoe kom je aan nieuwe opdrachten?

Mijn bureau heeft al het contact met de klanten dus zij regelen alle aanvragen en onderhandelen de prijzen en maken een contract op van waar de foto’s allemaal gebruikt mogen worden en voor hoelang. Als ik geboekt ben voor een opdracht krijg ik van mijn bureau een callsheet door met adres, locatie, tijd en de contactpersonen.

Welke campagnes heb je allemaal al gedaan?

Voor Hema Beauty, The Sting Spring, Summer, High summer, Autumn en Winter campaign, Oneill winter , Schwarzkopf worldwide, Kipling, Mexx, Wehkamp, Kings of Indigo, The Good Genes, AXE, V&D, Alix the Label, Cluse watches, Vanillia, Marie Claire beauty, Viva Beauty. 

Wat is je meest bijzondere/ unieke campagne?

Een zomer campaign die we in Costa Rica hebben geschoten. Meer dan 30 uur onderweg vanaf Nederland naar de locatie. Wat een prachtige omgeving, palmbomen, zonnetje, strand en zee, heerlijk eten! Geweldig gezellig team vanuit Nederland en de foto’s zijn heel heel cool geworden.

Wat ook een shinny spotlight moment was, was een zomer campaign in Tokyo met een heel Nederlands team. Het was voor een horloge merk en we shooten veel midden in de stad. Het was zo gaaf. In Tokyo heb je het grootste drukste kruispunt van de wereld. Daar liepen we een paar keer overheen om een beeld te schieten. Veel mensen eromheen om te kijken.

Modellenleven Cherelle

Bron: The Sting – Summer Campaign Costa Rica.

Waarom denk je dat ze juist jou kiezen voor deze campagnes?

Meestal is het om mijn sproetjes en mijn lach. Vaak worden mijn sproeten ook wat aangedikt met make-up haha.

Kun je het andere meisjes aanraden om model te worden?

Als je het je leuk lijkt wel. Het is hard werken en je moet een gezonde levensstijl aanhouden en er altijd goed uitgerust en gezond uitzien. Het is een geweldig bijzondere ervaring om mee te mogen maken. De verschillende plekken waar je komt. Steeds met verschillende teams werken en met zijn allen het perfecte beeld creëren.

Je moet ook leren om flexibel te zijn. Soms verwacht je dat je de volgende dag vrij bent en dan krijg je aan het einde van de dag toch nog te horen dat je een paar castings of een job hebt de volgende dag.

Ook denken mensen soms: ‘oh, model zijn dat is makkelijk alleen maar een paar foto’s maken en lachen voor de camera’. Maar het is een professionele baan, net als elke andere baan. Soms kan een job ook van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn. En ook als je géén shoot hebt ben je wel bezig met je uiterlijk en in shape blijven.

Welke stappen moet je nemen om model te worden?

Om te beginnen, de eerste belangrijkste stap is zoeken naar een goed moederbureau. Eentje waarbij je je fijn voelt en waar ze in jou geloven.

Modellenleven Cherelle

Bron: Viva magazine Summer

Heb je nog een tip voor meisjes die graag model willen worden?

Blijf altijd jezelf en geloof in jezelf! Je moet sterk in je schoenen staan want op veel castings zijn er veel andere meisjes die allemaal voor dezelfde shoot gekozen willen worden. Als jij niet gekozen wordt voor de job dan moet je denken: ‘oh wat jammer ik was vast niet wat ze zochten’ en meteen op naar de volgende casting.

Hoe ziet je leven eruit naast modellenwerk? En wat wil je worden als je dit werk niet meer doet?

Naast modellenwerk besteed ik veel van mijn tijd aan lezen, yoga beoefenen, reizen, koken en ik doe een zelfstudie Nutritions and Ayurvedics. Ook ben ik bezig met het openen van mijn eigen webshop in organic products en supplementen. Zolang ik modellenwerk nog leuk vind en ik word geboekt door klanten blijf ik het nog doen. Daarna geloof ik dat er wel wat anders op mijn pad komt.

Wat wil je bereiken als model?

Ik heb eigenlijk al bereikt wat ik wilde bereiken: op mijn eigen benen staan, onafhankelijk en gedisciplineerd zijn. Maar ik stop nooit met leren, mezelf ontwikkelen en de wereld verkennen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen, nieuwe mensen ontmoeten en reizen naar plaatsen waar ik nog niet ben geweest.

Wanneer voelde je je voor het laatst heel happy?

Vanochtend toen ik de yoga studio uit liep en de zon vel in mijn gezicht scheen, yeah!!

Modellenleven Cherelle

Bron: O’Neill – Winter 2017

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner