Restaurant De Kleischuur
FoodHotspots

Restaurant De Kleischuur in Gouda

Dit keer een hotspot uit Gouda. Restaurant De Kleischuur ligt op een unieke locatie aan de rand van het centrum. Vanaf het terras aan het water stap je zo een kano of een fluisterboot in om de omgeving vanaf het water te verkennen.

Plateelfabriek

In deze voormalige kleischuur werd vroeger de klei opgeslagen die vanuit Engeland werd aangevoerd voor de Plateelfabriek Zuid Holland. In 2014 is de schuur volledig verbouwd tot een restaurant en heeft het ook de status van Rijksmonument gekregen.

Restaurant De Kleischuur

Duurzaam

Ik ben er nu twee keer geweest en moet zeggen het is echt een heerlijk plekje. Ik ben vooral fan omdat De Kleischuur heel veel aandacht besteed aan duurzaamheid en respect heeft voor mens, dier en milieu. Je kunt hier (h)eerlijk genieten van biologische gerechten, gemaakt van eerlijke en locale seizoensproducten.

Ook voor vegetariërs en veganisten is er genoeg keuze op het menu. Heb je een hond bij je? Geen probleem, die krijgt een lekker bakje water.

Houd je van taartjes? Dan ben je hier aan het goede adres. De Kleischuur verkoopt namelijk lekkernijen van SUE; deze ware smaaksensaties zijn suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, en voornamelijk raw èn vegan. Dát is pas verantwoord snoepen.

Restaurant De Kleischuur

Varen

Tijdens het vaarseizoen, in de periode van 15 april tot 15 oktober kun je hier een fluisterboot of kano huren om een paar uur te gaan varen. Huren kan vanaf 18 jaar en je hebt geen vaarbewijs nodig. Wat dacht je van een mooie tocht door de Goudse singels richting Haastrecht of Reeuwijk? Je moet vooraf reserveren. Bij de bevestiging ontvang je dan meteen een havenkaart en de bedieningstijden van de bruggen in Gouda. Ook geeft De Kleischuur je suggesties voor leuke vaarroutes. De fluisterboten zijn geschikt voor maximaal 8 personen.

Restaurant De Kleischuur

Om het dagje genieten op het water compleet te maken heb je de mogelijkheid een goed gevulde picknick- of borrelmand te bestellen om mee aan boord te nemen. Je krijgt zwemvesten mee en er zijn fleecedekens aanwezig voor als de dagen wat kouder zijn. Kijk op de website van De Kleischuur voor alle informatie en om te reserveren.

Ik vind het echt een mega heerlijk plekje, er hangt een fijne sfeer, de bediening is super vriendelijk, alles is duurzaam en de gerechten zijn (h)eerlijk.

Mij ga je hier vaker terugzien. Echt een aanrader!

Liefs, Vanes

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner