Health

Bewegen is gezond!

Wat gaat het weekend toch steeds snel voorbij hè? Of misschien heb je nu juist wel vakantie en merk je daar lekker niks van. Is het gewoon elke dag weekend, een paar weken achter elkaar.

Lekker erop uit, met de kids leuke dingen doen, lekker eten en drinken en goed ontspannen. Voor dat laatste is fysieke inspanning heel goed. Een goede workout helpt bij stress, vermoeidheid en ook neerslachtigheid.  Met andere woorden: sporten maar. Bewegen is gezond!

Deze week doen we alle oefeningen 50 seconden lang met steeds 10 seconden rust tussendoor.

Dit zijn de oefeningen:

  • Jumping jacks
  • Push up
  • Spider walk
  • Dancing crab
  • Shoulder tap
  • Side Shuffle

Jumping jacks:

Goede oefening om de hartslag omhoog te brengen. Je zwaait met je armen opzij en je benen springen gelijktijdig naar buiten.

Push up:

Je staat op je handen in een plank op je voeten of op je knieën. Je laat je in een rechte lijn tot vlak boven de grond zakken. Je ellebogen gaan iets naar achter, waardoor je je schouder beter stabiliseert. Goed voor je core en je krijgt er hele sterke armen van.

Spider walk:

Je begint in een plank en je loopt als spiderman naar voren. Je handen en voeten gaan tegenovergesteld en je blijft zo laag mogelijk.

Dancing crab:

Je staat op je handen en voeten met je gezicht naar de lucht. Je brengt je handen en je voeten tegenovergesteld naar elkaar toe. Goed voor de triceps en de buikspieren. Vraagt veel stabiliteit

Shoulder tap:

Je staat op je ellebogen en voeten en je tikt om en om je schouders aan. Dit versterkt je core stability.

Side Shuffle:

Je gaat laag in je benen zitten met je voeten op heupbreedte. Je maakt een aansluitpas terwijl je laag blijft. Goed voor de billen en beenspieren, maar vraagt ook veel core stability om goed rechtop te blijven.

Veel succes!

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner