Travel

Parachutespringen in Nieuw Zeeland

Ik neem jullie mee terug naar mijn eerste reis alleen, in 2012. De reis waarin ik ging parachutespringen in Nieuw Zeeland. Dit idee had ik thuis al bedacht, want immers: als je het doet, doe het dan goed! Waarom dan niet in het prachtige Nieuw Zeeland?

Ik heb daar een maand rondgereden. Ik startte op het Zuidereiland en terwijl ik daar reed kon ik op iedere bergtop alleen maar denken: “Wauw… wat is het hier mooi!”  Ik stapte in het begin dan ook elke keer uit de auto om een foto te maken, maar na verloop van tijd stopte ik daar maar mee, want ik kwam niet echt ver zo.

Strap yourself to a beautiful stranger

Tuurlijk! Why not?! Ik had gelijk een goed gevoel bij de twee mannen waarmee ik ging springen. Één instructeur en één fotograaf. Want tja, als je het dan doet, is het natuurlijk ook wel gaaf om er een film en foto’s van te hebben 😉 Deze twee gasten waren prettig gestoord en stelden me helemaal op m’n gemak. Dat is ook wel nodig hoor, als je naar 5 km hoogte vliegt om vervolgens je lot in het handen van die vriendelijke vreemde te leggen…

Parachutespringen in Nieuw Zeeland

Op een gegeven moment moet je zuurstof toegediend krijgen omdat je steeds hoger komt.. zit je daar opeens met een masker voor je gezicht 🙂

Op het begin en einde van de film wordt je geïnterviewd hoe je je voelt en wat je wilt zeggen tegen de mensen thuis. Ik vertelde van tevoren dat ik bang was en dat ik van iedereen houdt en ze hoopte nog terug te zien 😛 Na afloop kon ik alleen maar uitbrengen: “Really really cool!!!”

Parachutespringen4

Nog een leuke zin voordat je het vliegtuig uitstapt…

Ik ben niet snel bang, maar op de rand van het vliegtuig vond ik het toch wel een ’tikkeltje’ eng… Maar ik had geen keuze, want m’n instructeur was degene die sprong 🙂

Parachutespringen in Nieuw Zeeland

Gelieve niet te letten op de onderkin op deze foto, dit komt door de wind!

Tijdens de sprong heb ik alleen maar gelachen, eerst een minuut een vrije val en hierna rustig rondzweven in een prachtige omgeving! Ik heb zelfs de bolling van de aarde kunnen zien, deze foto zal ik jullie ook niet ontnemen!

Parachutespringen in Nieuw Zeeland

Ik zeg altijd: Parachutespringen in Nieuw Zeeland was een once in a life time experience, maar als ik er nu zo over schrijf en de foto’s weer terug zie, denk ik: ik ga het nog maar eens proberen.

Wie vliegt er mee?! Flying over the world!!

Ik ben Alida. Globetrotter, levensgenieter, travel-addict en sportief. Ik geniet er van om mezelf helemaal onder te dompelen in andere culturen en heb daarom ook veel contact met de ‘locals’ in het land waar ik me op dat moment bevind.. Die ervaringen beschrijf ik op mijn blog, om het thuisfront op de hoogte te stellen van de soms hilarische en meest bizarre momenten.. Mijn profielfoto is bewust een foto tussen de tulpen, om te laten zien dat ik, naast mijn verslaving aan reizen, het ook echt wel fijn vind om af en toe even mijn familie en vrienden te komen knuffelen in ons koude kikkerlandje!

Banner