De kracht van je stem
Bewustwording

De kracht van je stem

Nee, het gaat nu niet over stemmen in de tijd rond de verkiezingen. Toch heeft dat thema wel wat raakvlakken met waar ik het over heb. Je eigen stem is namelijk in staat om jou voor jezelf te laten kiezen. Stemrecht heb je namelijk al vanaf het moment dat je de wereld in kwam! Bij de geboorte laten we hard huilend of krijsend weten dat we er zijn en dat we een stem hebben.  

Krachtig instrument

Je stem is een geweldig instrument voor het leven dat je nu leeft.  Voor zangers, politici, sprekers, presentatoren, radio dj’s, leraren, dominees, doktoren en vele andere beroepen geldt dat ze zonder stem lastig uit te oefenen zijn. Als iemand zijn of haar stem laat horen als een krachtige autoriteit kunnen we hiervan onder de indruk raken en neigen we de boodschap van die autoriteit te volgen. Ook jij bent tijdens dit leven hier aan het leren om je eigen autoriteit worden. Een optimale inzet van je stem kan een krachtig en effectief middel zijn om je leven te leiden en niet te blijven hangen in onnodig menselijk lijden. Ook al zijn velen van ons dit vergeten, we zijn heel goed in staat om onszelf op te peppen, te coachen en toe te spreken. 

Tijd voor een update

We zijn echter ook erg goed in het onszelf kleiner maken met woorden. We vellen harde oordelen over onszelf en ook het constant verontschuldigen zit er bij velen van ons ingebakken. Een onjuist gebruik van je eigen stem kan dus belemmerend voor je werken. De meeste momenten dat je je stem gebruikt komen voort uit de gedachten die je hebt en vervolgens uitspreekt. Deze gedachten komen vaak voort uit waarden en overtuigingen die je al lange tijd met je meedraagt. Net zoals je smartphone en computer regelmatig een update nodig hebben, is het voor ons mensen ook aan te raden om eens in de zoveel tijd onze eigen overtuigingen te updaten. Je handelen of gedrag komt namelijk voort uit deze ‘software’.

Welke updates gun jij zelf de komende periode en wat laat jij jezelf uitspreken over en naar jezelf? Begin de zin met: “het is mijn intentie…..” en gebruik actief taalgebruik als: ik kan, ik doe, ik ga. Daarna geldt de kracht van herhaling: hoe vaker jij een opdrachtregel herhaalt, hoe meer dit een patroon wordt waar je naar zult gaat handelen.

Er is geen excuus meer nu je dit weet en voor de kritische mensen onder ons: wees je ervan bewust dat de negatieve gedachten voor een negatieve werkelijkheid zorgen. Het omgekeerde is ook waar. Niets staat tussen jou en het toepassen van positief taalgebruik in, het vraagt enkel om jouw inzet.

Veel plezier met jezelf programmeren!

Vader van drie dochters en werkzaam als zelfstandig lifecoach, trainer en loopbaanadviseur. Werkt daarnaast met Ayahuasca . Levensmissie: Anderen bewust maken van talenten en mogelijkheden. Uplift eachother!

Banner