Health

Tijd voor een AMRAP workout!

Vandaag gaan we tien minuten lang as many rounds (repetitions) as possible doen, oftewel: tijd voor weer een AMRAP workout! Omdat we deze workout tien minuten lang doen, is het handig om van tevoren alvast een timer te zetten. Op die manier kun je vol gas en zonder afleidingen voor de oefeningen gaan.

Tijdens deze workout ga je de oefeningen zo vaak mogelijk doen in de aangegeven volgorde. Let hierbij steeds goed op je techniek! Het is van groot belang dat je iedere oefening goed uitvoert en deze niet afraffelt. Dat zou namelijk tot blessures kunnen leiden.

Dit zijn de oefeningen:

  • 10 x squat
  • 10 x push up
  • 10 x burpees
  • 10 x reverse crunch
  • 10 x broad jump

Zo voer je ze uit:

Squat:

Je gaat zitten op een denkbeeldige stoel en staat weer op. Goede oefening voor de bil en beenspieren.

Push up:

Je staat op je handen in een plank op je voeten of op je knieën. Je laat je in een rechte lijn tot vlak boven de grond zakken. Je ellebogen gaan iets naar achter, waardoor je je schouder beter stabiliseert. Goed voor je core en je krijgt er hele sterke armen van.

Burpee:

Je springt in de lucht, dan ga je op de grond liggen en duwt je zelf weer omhoog, evt via je knieën. Tot body workout en hartslagverhoger.

Reverse crunch:

Je ligt op je rug met je handen onder je billen en je schouders zijn iets van de grond af. Je kunt deze oefening met gestrekte benen of gebogen benen uitvoeren. Je laat je benen zakken tot vlak boven de grond en brengt ze dan weer in de lucht. Goed voor de rechte buikspieren. Let op, je mag deze oefening niet in je onderrug voelen.

Broad jump:

Buig door je knieën, zwaai met je armen naar achter en naar voren, spring zo ver als je kan naar voren. Perfect om aan je explosiviteit te werken.

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner