Aandacht
Bewustwording

Het cadeau dat aandacht heet

[vc_row][vc_column][vc_column_text]‘Aandacht maakt alles mooier’. Ruim een jaar geleden lanceerde Ikea deze campagne. En wat zijn deze woorden treffend! Want aandacht maakt inderdaad alles mooier. De aandacht die je schenkt aan je dierbaren brengt liefdevolle energie in beweging. Wat je geeft, ontvang je vaak ook weer terug. Het cadeautje dat met aandacht is uitgezocht en vervolgens met aandacht is ingepakt. Hoe voelt dat om te geven? En hoe voelt het om zo’n cadeautje te krijgen?

Aandacht

Lekker samen

Alles dat je met aandacht verzorgt, is en blijft mooi. En als je met aandacht je eten bereidt, smaakt het toch veel lekkerder? Aandacht geven hoeft niet veel te kosten, niet in euro’s bedoel ik, maar uiteraard kost het wel tijd.

Afgelopen week had mijn 8-jarige dochter herfstvakantie. En wat ga je dan doen tijdens zo’n week? Nu weten degenen die mijn blogs vaker lezen dat ik niet zo van het vooraf plannen en bedenken ben, maar mijn plannen en activiteiten graag spontaan laat ontstaan.

Ik houd er van om de dingen klein(schalig) te houden en ik doe dingen graag op mijn eigen wijze. Je zult mij dus niet gauw tegenkomen op massale happenings en drukbezochte evenementen. Pfew, de gedachte alleen al!

Wij zijn dus niet naar de Efteling geweest en ook niet naar Lego World, en al helemaal niet naar de kermis. Ik heb ook geen huisje van Center Parcs gehuurd, en heb mijn trommelvliezen de uitdaging van een bezoek aan een tropisch zwembad bespaard.

Wat hebben we dan wel gedaan, hoor ik je haast denken? We hebben de week heerlijk samen doorgebracht, en elkaar extra veel aandacht gegeven. Mijn dochter heeft haar lievelingsliedjes afgespeeld via Spotify en tussendoor ook liedjes van mijn favoriete bands. Samen naar elkaars muziek luisteren. Dat is haast zo’n zin die volgt op ‘Liefde is…’.

Het mooiste cadeau

De meeste dagen was het prachtig weer – op een enkele heftige herfst-hoosbui na. Heerlijk om lekker buiten te zijn, en dus hebben we een aantal lange wandelingen gemaakt door de natuur samen met onze hond. Onderweg genietend van al het moois dat de herfst ons biedt en op een middag smullend van een biologische pannenkoek bij een geitenboerderij.

Die avond heb ik een heerlijk dessert gemaakt van Franse kwark, verse slagroom en een heleboel rood fruit, en ons beiden een kingsize portie voorgeschoteld. De stralende glimlach die ik van mijn meisje kreeg toen ik bevestigend antwoordde op haar vraag of dit ons avondeten was, was goud waard.

Zondagochtend bij het ontbijt toverde mijn meisje ineens een klein cadeautje tevoorschijn. ‘Voor jou!’. Het was ingepakt in een papiertje dat vol getekend was met gekleurde hartjes en er overheen geschreven ‘zomaar een cadeautje, i love you’. ‘Het cadeaupapier heb ik helemaal zelf gemaakt, mam’, voegde ze er gauw aan toe. Totaal verrast door deze spontane actie van mijn kleine grote meid, pakte ik nieuwsgierig naar de inhoud het cadeautje uit. Het was een sleutelhanger gemaakt van een stukje hout met daarop de tekst: ‘Best mum’.

Het mooiste cadeau dat ik kon krijgen!

Liefs, Tatiana Burgers

Massagepraktijk Lichaamstaal [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”” i_icon_fontawesome=”fa fa-heart-o” i_color=”custom” color=”custom” add_icon=”true” i_custom_color=”#b40012″ accent_color=”#000000″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Boekentip! In deze tijd van voortdurende afleiding is aandacht een schaars goed geworden. Maar het is ook ons belangrijkste hulpmiddel om een prettig leven te leiden en goed te presteren.  (Daniel Goleman)

aandacht

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ik ben Tatiana. Ik ben holistisch masseur en trotse eigenaar van Lichaamstaal, praktijk voor holistische massage en therapie. Middels heerlijk ontspannende massages begeleid ik je graag naar (meer) contact maken met je lichaam en bewust voelen wat je voelt en ervaart – in het hier en nu, want dat is het enige moment waarin we zijn.

Banner