Health

Burpees, broad jumps, planken en sit-ups

Vandaag werken we met broad jumps en burpees aan onze explosiviteit en de sit-up en de plank helpen ons om een sterkere core te krijgen. Het is een lekkere full body workout dus! Je doet alle oefeningen eerst 10 herhalingen, daarna 14 herhalingen en de laatste ronde 18 herhalingenDeze workout kun je een paar keer doen deze week, hiermee vergroot je het resultaat.

Let zoals elke keer ook nu weer goed op je techniek. Vooral als je vermoeid raakt liggen eventuele blessures al snel op de loer. Houd je aandacht er dus goed bij.

Dit ga je doen:

  • Plank zijwaarts tappen
  • Broad jump
  • Sit-up
  • Burpee

Zo doe je het:

  • Plank zijwaarts tappen: je staat op je ellebogen en je voeten of knieën en je rug is in een rechte lijn met je schouders. Je tapt met je voeten om en om naar buiten.
  • Broad jump: buig door je knieën, zwaai met je armen naar achter en naar voren, spring zo ver als je kunt naar voren. Perfect om aan je explosiviteit te werken.
  • Sit-up: je ligt op je rug met je voeten plat op de grond en je knieën gebogen. Kom helemaal tot zit en tik je voeten aan. Rustig weer terug.
  • Burpee: spring met gestrekte armen omhoog, zak in een squat en zet je handen op de grond, spring met twee voeten tegelijk naar achter in plankpositie, spring terug naar je handen, spring met gestrekte armen omhoog. Total body workout en hartlagverhoger.

Veel succes!

HCOA 2 750x90

 

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner