Health

Work it! T-twist, de brug, dips en tuck jumps

Voel jij het ook? De lente komt eraan! De hoogste tijd om te gaan werken aan onze killer summer bodies. 😉 De workout van vandaag helpt daar alvast bij. We doen de t-twist, de brug, dips en tuck jumps. Je doet alle oefeningen 20 herhalingen. In totaal doe je drie rondes.

Let bij elke oefening goed op je techniek. Om blessures te voorkomen is het belangrijk dat je je aandacht erbij houdt, óók als je bepaalde oefeningen al heel vaak hebt gedaan.

Dit ga je doen:

  • T-twist
  • De brug
  • Dips
  • Tuck jumps

Zo doe je het:

  • T-twist: je staat in een plank en draait in een side plank. Goed voor de core stability en opwarmer voor de schouders.
  • De Brug: op de rug liggen. Voeten optrekken tot onder de knieën en heupbreedte laten staan. Span de billen aan en kom met de heupen in 1 tel omhoog. 2 tellen aangespannen houden en in 3 tellen langzaam weer laten zakken. Herhaal dit.
  • Dips: je gaat zitten op een bankje en je handen wijzen naar voren. Je laat je billen langs het bankje zakken en je ellebogen gaan naar achteren. Is een oefening voor de triceps.
  • Tuck jumps: de Tuck Jump is een explosieve, plyometrische oefening voor de quadriceps, hamstrings, kuiten en buikBegin met een squat: buig je knieën, heupen naar achter en houdt tegelijk je rug recht. Zak zo diep als je kunt, terwijl je voeten plat op de vloer blijven. Spring vanuit deze positie zo hoog mogelijk op. Tegelijk breng je de armen omhoog en breng je ook de knieën zo dicht mogelijk naar je borst.

Veel succes!


>> Nog niet moe? Hier vind je de workout van vorige week 🙂 

HCOA 2 750x90

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner