Uitgelicht-Hardlopen
Health

Hoe start ik met hardlopen?

We hebben straks weer allemaal goede voornemens en gaan massaal hardlopen. Dat is makkelijk, schoenen aan en gaan! Maar je lichaam schikt zich rot, komt uit een slaapstand en moet opeens het liefst drie keer in de week gaan presteren, vanuit niks naar alles.

Je longen kunnen het wel aan, maar je spieren, gewrichten en pezen gaan op den duur protesteren. Je krijgt pijntjes en die pijntjes worden uiteindelijk blessures. Nou, lekker dan! Je bent net zo goed bezig maar nu kun je niet meer hardlopen en moet je naar de fysio. Zo zonde! Je kunt beter het hele jaar door twee keer per week hardlopen dan 2 maanden ineens 3 of 4 keer per week en dan moeten stoppen door een blessure.

Blog-Hardlopen-5

Ik zie het ieder jaar weer gebeuren. Als uitdaging en goed voornemen ga je de City Pier City lopen in Den Haag en hier ga je natuurlijk voor trainen. De eerste training loop je ongeveer 3 km en dat gaat wel heel lekker. Zo! Hoppa! De tweede training loop je gelijk 7 km en de derde training doe je 10 km. Dit gaat zó goed, dus besluit je nog een paar keer 10 km te lopen. En juist daar gaat het fout: waarom ga je in de voorbereiding een paar keer 10 km lopen? Dat doet iemand toch ook niet die voor een marathon traint? Die gaat toch ook niet ter voorbereiding alvast drie keer 42,195 km lopen om zeker te weten dat hij of zij die afstand haalt? Ik weet zeker dat je niet eens aan de start verschijnt als je het op die manier aanpakt. Je hebt dan waarschijnlijk al een blessure opgelopen.

Wat ik je wèl kan aanraden is om sowieso 1 keer per week mee te doen met een looptraining onder begeleiding van een gecertificeerde looptrainer. Naast de looptraining kun je nog een duurloop doen. Vraag je looptrainer om een goed schema voor de opbouw van je duurloop tot aan de wedstrijd. En houd je hier ook aan. Dan weet je zeker dat je fit en goed voorbereid aan de start verschijnt.

Op maandag 4 januari start ik met het geven van looptrainingen ter voorbereiding voor de City Pier City Loop op zondag 6 maart 2016. De les is altijd goed opgebouwd. We starten met een warming up, daarna loopscholing, de kern, dit zijn veel interval workouts en we sluiten af met een cooling down. Als je nog nooit hebt gelopen kun je instromen ter voorbereiding voor de 5 km, loop je wel vaker dan kun je instromen voor de 10 of 21 km. Ik zorg dat de lessen toegankelijk zijn voor alle niveaus en dat iedereen na de les met een voldaan gevoel naar huis gaat. En nog belangrijker: dat ook iedereen met een voldaan gevoel over de finish komt op zondag 6 maart in Den Haag.

Blog-Hardlopen-1

De eerste helft is het samen trainen naar de City Pier City toe, de tweede helft is de wedstrijd lopen en dan hebben we nog een derde helft, de ‘after CPC borrel’. De derde helft is altijd enorm gezellig en de beloning voor wekenlang hard trainen en het lopen van de wedstrijd. Na de wedstrijd lopen we naar het plein en kun je op vertoon van je medaille bij Restaurant Luden een glas prosecco halen. Hier is de after CPC borrel en drinken we een drankje of twee (of drie!).

Dus: heb jij al een uitdaging voor 2016? Train vanaf maandag 4 januari met ons mee in Zoetermeer voor de City Pier City Loop op zondag 6 maart 2016.

Iedere deelnemer is na volledige deelname aan deze trainingen in staat om de 5km,10 km of 21 km aan een stuk te lopen.

De kosten bedragen € 59,00 p.p.,

Healthclub OpenAir zorgt voor:

  • 1 keer per week training onder begeleiding van een deskundige trainer
  • Trainingsschema, zodat je naast de gezamenlijke training ook zelf kunt trainen
  • Voedingsadviezen
  • Looptechniek verbeteren door loopscholing
  • Healthclub OpenAir hardloopshirt
  • Extra korting bij aanschaf van je hardloopschoenen bij Starshoe Zoetermeer
  •  After CPC borrel op het Plein in Den Haag bij restaurant Luden

De training vindt vanaf 4 januari plaats op:

  • Maandag 19.00-20.00 uur in het Westerpark in Zoetermeer.

Meer weten? Stuur een mail naar info@healthclubopenair.com

Blog-Hardlopen-6

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner