Uitgelicht-Energierepen
ReceptenTussendoor

Energierepen

Energierepen zijn niet alleen lekker voor, tijdens of na het sporten maar ook als je aan het werkt bent of trek hebt in zoetigheid. In de koelkast blijven de repen wekenlang houdbaar, in de vriezer zelfs enkele maanden. Handig om een paar repen achter de hand te hebben als gezond tussendoortje. 

Ingredienten

  • 150 gram gemengde noten (ongezouten)
  • 150 gram gewelde cranberries
  • 16 dadels zonder pit
  • Rasp van een halve citroen
  • 1 theelepels geschaafde kokos

Bereiding (15 min., wachttijd 1 uur)

Doe de ingrediënten in een keukenmachine, staafmixer of blender en maal het fijn. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn, schep het eventueel even door. Als het mengsel voor je gevoel niet kleverig genoeg is kun je een paar extra dadels toevoegen.

Rol een bal van het mengsel en verpak dit in huishoudfolie. Laat dit ongeveer een uur opstijven in de koelkast.

Maak een mooi vierkant van het mengsel door het met een deegroller plat te rollen (tip: houd folie tussen de deegroller en de substantie zodat er niet plakt. Snijd 12 tot 16 repen. Wikkel elke reep in folie en bewaar dit in de koelkast. De repen blijven een paar weken goed. Eventueel kun je de repen ook invriezen zodat je ze langer kunt bewaren.

Je kunt dit ook als een basisrecept zien en zelf nog ingrediënten toevoegen naar smaak, of wat je nog in huis hebt, zoals bessen, pitten, havermout, etc.  

Buiten sporten om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en voedingsadviezen die  gebaseerd zijn op zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. De natuur, het beste voor zowel lichaam als geest! Gezond Gouds wil mensen aan het bewegen krijgen en houden en daarmee bijdragen aan een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. 

Banner