Health

High knees, sit-ups, t-twists en tuck jumps

Ik heb weer een lekkere workout voor je bedacht. Met high knees, sit-ups, t-twists en tuck jumps weet je zeker dat je hartslag lekker omhoog gaat. Met deze oefeneningen trainen we de buikspieren en onze been- en bilspieren. We gaan van 40 naar 10 herhalingen. Dit doe je drie keer.

Let goed op je techniek. Zeker als je vermoeid raakt liggen eventuele blessures op de loer. Houd je aandacht er dus altijd goed bij, óók als je de oefeningen al heel vaak hebt gedaan en het allemaal al weet.

Dit ga je doen:

  • 40 x High knees
  • 30 x Sit-up
  • 20 x T-twist
  • 10 x Tuck Jump

Zo doe je het:

  • High knees: een hartslag verhoger. Je knieën trek je om en om tot heuphoogte omhoog
  • Sit-up: je ligt op je rug met je voeten plat op de grond en je knieën gebogen.  Kom helemaal tot zit en tik je voeten aan. Rustig weer terug.
  • T-twist: je staat in een plank en draait in een side plank. Goed voor de core stability en opwarmer voor de schouders.
  • Tuck Jump: de Tuck Jump is een explosieve, plyometrische oefening voor de quadriceps, hamstrings, kuiten en buikBegin met een squat. Dus buig je knieën, heupen naar achter en houdt tegelijk je rug recht. Zak zo diep als je kunt, terwijl je voeten plat op de vloer blijven. Spring vanuit deze positie zo hoog mogelijk op. Tegelijk breng je de armen omhoog en breng je ook de knieën zo dicht mogelijk naar je borst. Op het moment dat je land, voer meteen weer een squat uit.

Veel succes!


>> Nog niet moe? Hier vind je de workout van vorige week 🙂 

HCOA 2 750x90

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner