Bewustwording

De kracht van kwetsbaarheid

Vaak verontschuldigen we ons als we spontaan in huilen uitbarsten, of als we een beetje down zijn en ‘even niet zo gezellig’. Dan zeggen we: “Sorry hoor.” Want die vrolijke versie van ons heeft tenslotte alles voor elkaar. Die is veel beter en veel aantrekkelijker..

Ik dacht dit ook altijd en soms doe ik dat nog steeds, maar ik ontdek steeds meer dat het juist precies andersom is! Dat anderen mij veel aantrekkelijker vinden als ik mezelf ben- hoe ik me ook voel. Wanneer ik mezelf niet overschreeuw, of doe alsof niets me raakt.

Kwetsbaarheid

Veiligheid

Ik ging tot een paar jaar geleden met veel mensen meer om dan nu, mijn inner circle was vele malen groter en ik ging dus ook naar veel meer feestjes en borrels. Totdat ik merkte dat ik me bij sommige mensen niet openstelde, no matter what. Ik voelde me nooit helemaal op mijn gemak bij hen en ik dacht dat er iets mis was met mij. Nu weet ik: die mensen en ik matchen gewoon niet helemaal. Het voelt voor mij niet helemaal veilig om mezelf te laten zien, in al mijn kwetsbaarheid. En dat is oké.

Tegenwoordig kies ik dus heel bewust mensen uit bij wie ik mezelf kan zijn. Helemaal, in al mijn kwetsbaarheid. En sla ik feestjes met veel alcohol of drugs over, omdat ik daarmee mijn maskertje versterk en mijn kwetsbaarheid verbloem.

Hoe zit dat bij jou, welke kant voed jij? Je kwetsbare kant? Of je maskertje?

Logo Suus Handtekening

 

 


>> Meer feminine power: Geven of ruilen? Zie het verschil!


Suzanne Beukema-750x90

Met Feminine Power in Life, Love & Business helpt Suzanne vrouwen om zich te verbinden met hun vrouwelijke kracht en zelfverzekerder en aantrekkelijker dan ooit te gaan voor alles wat ze écht willen. Foto: © Richelle van Soest.

Banner