Uitgelicht-DetoxVanessa
Health

Tijd voor een detoxkuur

Het is weer tijd voor een detoxkuur!

Het is alweer een jaar geleden dat ik mijn detox programma van Innerwave heb gedaan. Na alle feestjes, wijntjes en lekkere hapjes wordt het weer tijd om een kuurtje te doen. Ik ben zondag gestart en zit nu in mijn afbouwfase. Voor mij is de afbouwfase niet heel anders dan mijn normale eetpatroon. Zeker de eerste dagen lijken er sprekend op. Hierbij een voorbeeld van een dagmenu:

  • 7.30 uur glas warm water met vers citroensap van een halve citroen
  • 8.00 uur havermout met amandelmelk, een halve banaan en een snufje kaneel.
  • 11.00 uur rijstwafel met hummus
  • 13.00 uur salade met komkommer/tomaat/halve avocado/paprika
  • 16.00 uur appel
  • 18.30 uur gegrilde zalm met groenten en quinoa
  • 21.30 uur 50 gram onbewerkte & pure noten

Waarom doe ik de kuur?
Niet om af te vallen, maar om mezelf weer eens lekker op te schonen. Even alles ontgiften. Ik leef over het algemeen erg gezond, maar neem natuurlijk ook weleens een wijntje, lekker taartje of een chocolaatje. Verder probeer ik zo min mogelijk suikers en ongezonde e-nummers te eten, maar soms ontkom ik er niet aan. Door het eten hiervan hopen afvalstoffen zich op in mijn lichaam en vormen ‘slakken’. Voor het verwerken van deze afvalstoffen heeft mijn lichaam een eigen opruimdienst. Maar lang niet alles wordt verwijderd door deze opruimdienst. Dit overbodige voedsel blijft achter in mijn darmen. Het plakt vast aan de slijmachtige laag in de darmen. Hierdoor kunnen voedingstoffen moeilijker via de darmwand worden opgenomen. En is er een grote kans dat je organen niet de juiste bouwstoffen krijgen, waardoor het lichaam verzwakt en je zelfs op langer termijn ziekte en chronische klachten kunt krijgen. En dat wil ik natuurlijk niet, dus voorkomen is beter dan genezen.

Waarom de detoxkuur van Innerwave?
Er zijn veel verschillende detoxkuren. Ik heb gekozen voor de kuur van Innerwave, omdat je op een 100% natuurlijke manier je lichaam en geest op een verantwoorde manier reinigt. Wat ik erg belangrijk vind, is dat je bij de kuur kan blijven sporten. Zoals de meesten van jullie wel weten doe ik dat iedere dag, dus wel handig als dat gewoon door kan gaan. Ook vind ik het erg goed dat je naast een voedingsschema, supplementen krijgt die je lichaam helpen met het ontgiften. Door de supplementen krijg je ook geen hongergevoel. Hieronder zal ik twee supplementen beschrijven.

InnerlifeInnerlife
Innerlife is een kruidenformule die volume in je darm creëert en zo als een soort bezem alle afval- en gifstoffen uit je darm verwijderd. Tijdens de afbouwfase neem ik de Innerlife 2x per dag, 1x ’s ochtends en 1x ’s avonds. Ik neem het altijd 20 minuten voor mijn maaltijd. Daarna drink ik er nog een glas water achteraan. Dit omdat de vezels uitzetten en het een soort gelei wordt.

Green KamutGeen Kamut
De Green Kamut neutraliseert zuren in het hele lichaam waardoor deze via de nieren kunnen worden afgevoerd. (brengt de PH-waarde in balans). Ik voel nu ook mijn spieren. Gelukkig is dit een goed teken, want door de Green Kamut komen de verzuurde afvalstoffen die zijn opgeslagen in mijn spieren en weefsel in beweging. Ik neem de Green Kamut met een glas water iedere dag als tussendoortje na mijn lunch. Het smaakt niet heel lekker, maar met mijn neus dicht gaat het goed haha! Natuurlijk kan ik het ook door een sapje mengen, maar ik ben eigenwijs.

Over een paar dagen ga ik beginnen aan het echte werk, de detoxfase. Hierin ga ik verschillende lekkere sapjes uitproberen en natuurlijk ga ik ook de spoelingen erbij doen.

Ik houd jullie op hoogte! Liefs, Vanes

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

This article has 2 comments

  1. Henk

    Mooie nagels

Comments are now closed.
Banner