Terug in het ritme
Health

Terug in het ritme, doe wat je leuk vindt!

De zomervakantie zit er weer op, het werkende leven gaat weer beginnen. Terug in het ritme, dus volle dagen, de eerste cursussen starten en de kinderen gaan weer naar school. Druk, druk, druk. Hoe voorkom je nu dat je in een dip belandt en pas weer wil (of kan) gaan sporten als een goed voornemen voor 2018?!

Plezier en ontspanning

Voor mij zit het hem altijd in de eerste maanden. Je moet iets zoeken dat je leuk vindt. Fiets je graag, ga dan lekker een stuk fietsen, ga je graag hardlopen trek dan je mooiste hardloopoutfit aan. Focus je vooral op de dingen die je leuk vindt en waar je goed in bent (deze gaan vaak hand in hand).

Doordat je prioriteiten bij een heleboel andere dingen liggen dan bij het fit zijn en blijven, is het belangrijk dat je iets gaat doen wat je leuk vindt. Op die manier werkt het goed als uitlaatklep; het vermindert stress en het brengt je ook nog eens het plezier en de ontspanning. Een heleboel vliegen in één klap dus!

Wennen

Iedereen moet vooral in die eerste maand na de vakantie altijd weer even in het werkritme komen. Na die eerste maand kun je langzaam maar zeker ook al jouw sportroutines weer oppakken. In september dus vooral maar even de drukte overleven zonder extra kilootjes mee te pakken en je ‘good habits’ teveel te laten schieten.

Probeer dat wat jij leuk vindt zo vaak mogelijk te doen doordeweeks. Het hoeft echt niet 5x per week te zijn en ook niet op het allerhoogste niveau te zijn. Haal eruit wat er in zit en zorg dat het zowel je lichaam als je geest ontspant. Stel jezelf vooral niet te hoge doelen maar laat je lichaam en geest eerst weer wennen aan de wekelijkse routine. Loop niet te hard van stapel.

Advies voor deze maand: Do what you do best! Like what you do best!

Logo Dutch Fitness Viking

Wij zijn Jolijn en Ryan, oftewel: Dutch Fitness Viking. Ons doel is om mensen te inspireren en te motiveren. Zowel in de sportschool als daarbuiten, door gezond te leven èn te blijven genieten. Als je jezelf altijd blijft uitdagen kun je veel verder komen dan dat de meeste mensen denken, dit geldt dus ook voor je gezondheid!

Banner