Health

Detox kuur

Detox kuur: Reset Body & Mind

Hebben jullie wel eens iets gehoord over detoxen? Vast wel. Nou ik kan je vertellen ik was er altijd een beetje op tegen. Ik vond het maar raar: wie gaat er nou op een paar sapjes leven om zo te ontgiften en je beter te voelen?! Toch gingen steeds meer mensen in mijn omgeving het doen en ik kreeg alleen maar hele positieve ervaringen te horen. Ik werd hierdoor toch een beetje nieuwsgierig en besloot dat ik het eerst zelf moest ervaren voordat ik mijn mening kon geven.

Zo gezegd, zo gedaan. Via Innerwave heb ik een kuur besteld en ben onder begeleiding van Maaike Franke mijn detoxkuur gaan doen. Wat mij aansprak van deze kuur is dat ik de detox kon combineren met gezonde voeding en de juiste hoeveelheid beweging.

De kuur was niet alleen fysiek goed voor mij maar ook mentaal. Je merkt toch dat je lichaam dagelijks wordt blootgesteld aan stress, de prestatiegerichte maatschappij en ons drukke materialistische bestaan. Onze geest wordt door de stress van onze maatschappij ‘vergiftigd’. Daarom ben ik niet alleen met de voeding bezig geweest maar ook met een stukje mind.

Ik ben van versnelling 10 naar versnelling 3 gaan leven. Heerlijk rustig op de bank met een boek, wandelen en mediteren op het strand en extra genieten van de parken waar ik training geef.

De kuur duurt 14 dagen. Na de kuur had ik het gevoel alsof ik op vakantie was geweest en met frisse nieuwe ideeën terug ben gekomen. Het is zó gaaf om te merken wat zo’n kuur met je lichaam doet! Ik dacht dat ik al heel bewust was van wat voeding met je doet, maar door de detoxkuur heb ik mijn eetpatronen doorbroken en is dit nòg duidelijker geworden.

Wat ook een goede graadmeter is, zijn de mensen om mij heen. Ik kreeg super veel complimenten, wat zie je er stralend en blij uit, wat is je huid mooi en je hebt een twinkeling in je ogen. Oh ja en wat ben je afgevallen. Nou, voor het laatste heb ik het niet gedaan, maar toch leuk om te weten. Daarom heb ik vooraf en achteraf een meting gedaan.

Vooraf: 63,9 kg, 19,3% vet, 49 kg spiermassa
Achteraf: 61,5 kg, 16,6 % vet, 48,7 kg spiermassa

Nu ik ervaren heb wat zo’n kuur met je doet en ik hier super blij van ben geworden wilde ik ook andere mensen hierin gaan begeleiden. Daarom ben ik de opleiding tot detoxcoach bij Innerwave gaan doen. Dit certificaat heb ik inmiddels behaald en ik heb al heel veel mensen begeleid met een body & mind reset. In het filmpje zie je de ervaring van Joyce.

 

Liefs, Vanes

 

 

 

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner