Volle Plantmaan op 28 juni
Bewustwording

Volle Plantmaan op 28 juni

Op 28 juni is het volle maan. Deze maan wordt de volle Plantmaan genoemd en het thema dat hierbij hoort, is bestemming. Het is een tijd waarin je even rustig af kunt wachten en de bestemming van jouw zaadjes / plannen wat ruimte kunt geven. Ze hebben hun bestemming inmiddels gevonden, maar hebben wel nog iets langer de tijd nodig om verder te rijpen en te groeien.

Definitieve bestemming

De volle Plantmaan valt altijd rond Midzomer. Tijdens de Midzomerfeesten wordt de groeikracht gevierd die hier op zijn hoogtepunt is en tegelijk een halt wordt toegeroepen. In tegenstelling tot de Grasmaan, die alles te maken heeft met groei, legt de Plantmaan de nadruk juist op het vinden van een definitieve bestemming. Alle plannen en zaadjes hebben nu hun bestemming gevonden en hoeven op dit punt niet meer ingrijpend veranderd te worden.

Volle Plantmaan op 28 juni

Het is volle maan op 28 juni om 06:54:35

Vollemaanwandelingen

Tip! Wist je dat Staatsbosbeheer vollemaanwandelingen organiseert? Kijk hier voor de diverse wandelingen in de periode rond de volle Plantmaan en meld je aan als dat je leuk lijkt.


 

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner